ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το πιο πρωτότυπο ησυχαστήριο του κόσμου

Tweet
Share
Tweet
Share

Το αερόπλοιο που βλέπετε στη φωτογραφία ονομάζεται «Γκιούλιβερ» και είναι ένα από τα πιο όμορφα αναγνωστήρια του κόσμου. Μόλις άνοιξε στην Πράγα και θα φιλοξενήσει πλήθος κόσμου που θέλουν να ησυχάσουν από τη θορυβώδη ζωή τους για μερικές ώρες.

Το «Γκιούλιβερ» είναι αφιερωμένο στο λογοτέχνη Τζόναθαν Σουίφτ και το διάσημο μυθιστόρημα του «Τα Ταξίδια του Γκιούλιβερ». Το αερόπλοιο είναι μια μόνιμη εγκατάσταση ενώ δημιουργήθηκε από τον αρχιτέκτονα Martin Rajniš. Φιλοξενείται ανάμεσα σε δύο κτίρια του μουσείου DOX Center for Contemporary Art στην Πράγα.

Τα εγκαίνια του χώρου έγιναν πρόσφατα ενώ οι πόρτες του θα ανοίξουν στο κοινό στις αρχές του 2017. Το «Γκιούλιβερ» αναμένεται να γίνει το πιο διάσημο αναγνωστήριο της πόλης και σίγουρα ένα από τα πιο πρωτότυπα του κόσμου.

gk

Η δομή του είναι κατασκευασμένη από ξύλο και χάλυβα και έχει τη δυνατότητα να δέχεται ταυτόχρονα έως και 120 επισκέπτες. Αν και θα λειτουργεί κυρίως ως ένα ησυχαστήριο για ανάγνωση, το «Γκιούλιβερ» σκοπεύει να φιλοξενήσει και βραδιές ποίησης, συμπόσια και βραδιές τέχνης. Σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα και τον εκπρόσωπο του DOX Center, το ζέπελιν επιλέχτηκε γιατί δίνει την αίσθηση της απόδρασης ενσαρκώνοντας την αιώνια επιθυμία του ανθρώπου να πετάξει. Παράλληλα δίνει και μια αίσθηση παιδικότητας καθώς το περιβάλλον αυτό θα μπορούσε να είναι το μυστικό καταφύγιο παιδιών που θέλουν να ξεφύγουν από την αυστηρή επιτήρηση των γονιών τους. 

gk 2

gk 3

gk 4

gk 5

gk 6

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman