ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Crowdfunding... Τώρα και για κηδείες

Tweet
Share
Tweet
Share

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία πάντα βάζουν κάτι στην άκρη. Για την κακιά την ώρα δηλαδή μία ασθένεια αλλά ακόμη και για την κηδεία τους. Τι γίνεται όμως αν οι οικονομίες εξανεμίστηκαν; Ποιος θα καλύψει τα έξοδα; Τα παιδιά, αν υπάρχουν, ή οι πλησιέστεροι συγγενείς... Θα πει κάποιος. Τι γίνεται όμως αν και αυτοί είναι αδέκαροι;

Οι βρετανοί φαίνεται πως έχουν βρει τη λύση στη μορφή του crowdfunding δηλαδή από δωρεές.

Το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις στην Αγγλία αφού από τα έξοδα καλύφθηκαν με αυτό τον τρόπο για 2000 κηδείες το 2016 από 500 το 2015.

Αιτία το ότι πολύς κόσμος αδυνατεί να πληρώσει για μία αξιοπρεπή κηδεία την ώρα που τα έξοδα κηδείας έχουν αυξηθεί.

Υπό αυτές τις συνθήκες καταθέτουν το αίτημα τους σε διαδικτυακές πλατφόρμες μεταξύ των οποίων και το JustGiving. Σύμφωνα με τον διαχειριστή της πλατφόρμας το 2016 οι δωρητές κατάθεσαν 1300 λίρες ανά κηδεία κατά μέσο όρο με τον αριθμό των δωρητών να διαμορφώνεται στους 52,630 από 9,089 το 2015.

Τελευταίος βρετανός που κηδεύεται με αυτόν τον τρόπο ο Peter Toulson, που πέθανε πρόσφατα σε ηλικία 53 ετών, έχοντας ωστόσο καταφέρει να εξασφαλίσει 5000 λίρες από 300 δωρητές. Από αυτά, οι 3000 λίρες θα πάνε στα έξοδα κηδείας και τα υπόλοιπα θα γίνουν δωρεά σε κάποιο ίδρυμα σύμφωνα με την επιθυμία του.

Κι αν δεν καταφέρει κάποιος να «σηκώσει» τα έξοδα της κηδείας του; Τότε ας αναλάβουν οι δημοτικές αρχές. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman