ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το διαφημιστικό αριστούργημα των αδελφών Κοέν για τη Mercedes

Tweet
Share
Tweet
Share

Όποιος είδε το σύντομο διαφημιστικό φιλμάκι των αδελφών Κοέν για τη νέα Mercedes εύχεται να κρατούσε λίγο περισσότερο. Το αφήνει όμως με μια νοσταλγική διάθεση και η αιτία δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι είναι εμπνευσμένο από την επική ταινία "Ξένοιαστος Καβαλάρης" (Easy Rider). 

Μια ταινία- ορόσημο του μοντέρνου αμερικανικού σινεμά και της κινηματογραφικής αντικουλτούρας, ο «Ξένοιαστος Καβαλάρης» αντανακλά όσο καμιά άλλη ταινία το ανήσυχο πνεύμα της εποχής της. Σαν ένα ροκ γουέστερν αποτυπώνει την αίσθηση της ελευθερίας του ανοιχτού ορίζοντα και των ατέλειωτων Freeways, ενώ στο επίπεδο του ρεαλισμού, καταγράφει την πικρή διάψευση του νέου American Dream. Σκηνοθετική αμεσότητα, αληθινοί αντιήρωες, (Πίτερ Φόντα, Ντένις Χόπερ, Αντόνιο Μεντόζα, Φιλ Σπέκτορ, Τζακ Νίκολσον), ένα κορυφαίο Soundtrack (Steppenwolf, The Band, Τζίμι Χέντριξ, The Byrds, Little Eva, Electric Prunes) και μια τεράστια εμπορική επιτυχία.

Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι εκείνη η πρωτοποριακή ιδέα του Π. Φόντα ο οποίος πρωταγωνιστεί και στο διαφημιστικό, που γυρίστηκε εκεί γύρω στο ΄68, στοίχισε μόλις 340.000 δολάρια και απέφερε κέρδη 19 εκατομμύρια δολάρια.

https://www.youtube.com/watch?v=WSA5ofUqd3I

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman