ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Κάτι τρέχει στα βιβλιοπωλεία της πόλης

Tweet
Share
Tweet
Share

Μια γεμάτη εβδομάδα ξεκινά από σήμερα στα βιβλιοπωλεία της πόλης. Δείτε την εκδοτική κίνηση και ποιούς αγαπημένους συγγραφείς μπορείτε να γνωρίστε από κοντά. 

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017 

Αφιέρωμα στον Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ 

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και η διαδικτυακή πύλη για το βιβλίο Book Press παρουσιάζουν το συγγραφικό έργο του Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ (Λολίτα, Η άμυνα του Λούζιν, κ.αλ). Θα μιλήσουν ο συγγραφέας Τάσος Γουδέλης και ο συγγραφέας-μεταφραστής Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης. Αποσπάσματα από τα βιβλία θα διαβάσει η ηθοποιός Λίλα Μπακλέση. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Κώστας Κατσουλάρης, δόκιμος συγγραφέας και διευθυντής της Book Press. Θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό. Στον Πολυχώρο Μεταίχμιο, στις 8 το βράδυ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα) 

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Ο Βασίλειος Δρόλιας στο βιβλιοπωλείο "Επί λέξει"

Οι εκδόσεις Κέδρος παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Βασίλειου Φ. Δρόλια «Nyos, Η τελετή της αθωότητας». Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν ο συγγραφέας Λευτέρης Καλοσπύρος και o Αριστοτέλης Παπαγεωργίου, καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Στο βιβλιοπωλείο Επί λέξει, στις 7.30 το βράδυ (Ακαδημίας 32, Αθήνα) 

Η Ευγενία Μπογιάνου στο βιβλιοπωλείο Booktalks στο Π. Φάληρο

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και το Booktalks παρουσιάζουν το βιβλίο της Ευγενίας Μπογιάνου «Μόνο ο αέρας ακουγόταν». Θα μιλήσουν ο συγγραφέας Φίλιππος Δ. Δρακονταειδής και ο δημοσιογράφος Νίκος Κουρμουλής. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Όλγα Δαμάνη. Στο Booktalks, στις 7.30 το βράδυ (Αγίου Αλεξάνδρου 58, Π. Φάληρο)

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Αφιέρωμα στον Πέδρο Χουάν Γκουτιέρες στον κινηματογράφο Μικρόκοσμος

Με αφορμή το μυθιστόρημα «Ο βασιλιάς της Αβάνας» που μεταφέρθηκε πρόσφατα στον κινηματογράφο. Θα μιλήσουν οι συγγραφείς και κριτικοί λογοτεχνίας Νίκος Κουρμουλής και Διονύσης Μαρίνος και η μεταφράστρια των βιβλίων του Γκουτιέρες Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη. Στον κινηματογράφο Μικρόκοσμος, στις 7.30 το βράδυ (Λ. Συγγρού 106, Μετρό Συγγρού-Φιξ, Αθήνα) 

«Ζητήματα Ποιητικής, Φιλολογίας και Λαογραφίας» στο Polis Art Café

Οι εκδόσεις Κίχλη παρουσιάζουν τη μελέτη του Γ.Μ. Σηφάκη «Ζητήματα Ποιητικής, Φιλολογίας και Λαογραφίας». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Αλέξης Πολίτης, καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και ο συγγραφέας-δημοσιογράφος Παντελής Μπουκάλας. Στο Polis Art Café, στις 7.30 το βράδυ (Πεσμαζόγλου 5, Στοά του Βιβλίου, Αθήνα)

Ο Χρήστος Γιανναράς στον Ιανό 

Οι εκδόσεις ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο του Χρήστου Γιανναρά με τίτλο «Αόριστη Ελλάδα. Κοντσέρτο για δυο αποδημίες». Θα μιλήσουν η ηθοποιός Όλια Λαζαρίδου, η δημοσιογράφος-νομικός Γωγώ Μπιτάκου και η δικηγόρος Βασιλική Τζότζολα. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Ο Αύγουστος Κορτώ στον Ευριπίδη, στη Στοά

Συνάντηση με το συγγραφέα Αύγουστο Κορτώ με αφορμή το νέο του βιβλίο «Μικρό χρονικό τρέλας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Στον Ευριπίδη στη Στοά, στις 7 το βράδυ (Α. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι) 

Μαραθώνιος Ανάγνωσης του «Οδυσσέα» του Τζέιμς Τζόις

Με αφορμή την επέτειο γέννησης του James Joyce (2 Φεβρουαρίου 1882) το βιβλιοπωλείο Bibliothèque διοργανώνει Μαραθώνιο Ανάγνωσης του αξεπέραστου «Οδυσσέα». Θα μιλήσει ο μεταφραστής των βιβλίων του Τζόις, Ελευθέριος Ανευλαβής. Την εκδήλωση στηρίζει ο Κύκλος Ποιητών. Στο βιβλιοπωλείο Bibliothèque, στις 7 το βράδυ (Πλατεία Εξαρχείων, Αθήνα)

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman