ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αλκοτέστ και για… πεζούς στην Ισπανία

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Εάν θέλετε να πιείτε λίγο παραπάνω, ίσως να πρέπει να το σκεφτείτε αν βρεθείτε στην Ισπανία, ακόμη και εάν δεν οδηγείτε. Να αντιμετωπίσει το «επικίνδυνο» φαινόμενο μεθυσμένων πεζών, που πέφτουν πάνω στα… αυτοκίνητα επιχειρεί η Ισπανία στο πλαίσιο προώθησης μιας σειράς μέτρων για την οδική ασφάλεια.

Σύμφωνα με την πρόταση της Ισπανικής πλευράς, που παρουσιάζεται στην TheGuardian, ο πεζός θα χαρακτηριστεί «χρήστης του δρόμου» στην ίδια λογική που οι οδηγοί θεωρούνται χρήστες των οχημάτων. Παράλληλα προωθείται και πρόβλεψη για καθορισμό ορίου ταχύτητος για όσους κάνουν τζόγκινγκ.

JOG GIRL

Με αυτόν τον τρόπο ο Ισπανός νομοθέτης θέλει να εμφυσήσει μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης στον πεζό. Στην πλειονότητα των χωρών της ΕΕ, εάν πεζός εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα με όχημα, η ευθύνη βαρύνει, σύμφωνα με τον εκάστοτε ΚΟΚ, τον οδηγό.

Στο μεταξύ οι ισπανικές αρχές διευκρινίζουν ότι αναζητούν τρόπο να βάλουν τέλος, μεταξύ άλλων, και στο φαινόμενο των εκατοντάδων μεθυσμένων που κυκλοφορούν στους δρόμους των Ισπανικών τουριστικών περιοχών τρικλίζοντας.

Ο αντίλογος βέβαια ήρθε αμέσως, καθώς στην Ισπανία - όπως και στις περισσότερες χώρες - δεν υπάρχει νόμος που να ορίζει ανώτατο όριο αλκοόλ στο αίμα, μετά το οποίο κανείς «απαγορεύεται» να χρησιμοποιεί τα… πόδια του. Την ίδια στιγμή εγείρονται και θέματα αρχής, καθώς οι πολέμιοι της ιδέας αυτής υποστηρίζουν ότι ένας τέτοιος νόμος θα μπορούσε να είναι προάγγελος πολλών ακραίων νομοθετημάτων.

Εις το όνομα της οδικής ασφάλειας – η οποία θα περιλαμβάνει και τους πεζούς – θα απαγορευτούν στο μέλλον, ενδεχομένως τα ψηλά τακούνια, ως επικίνδυνα, τα προκλητικά ρούχα που μπορεί να αποσπάσουν την προσοχή τόσο πεζών όσο και οδηγών και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

http://www.theguardian.com/cities/2015/feb/25/spain-wants-to-ban-drunk-walking-what-next-for-pedestrians

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.