ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Οι απευθείας πτήσεις ΗΠΑ-Κένυα «τονωτική ένεση» στην αγορά ανθοκομικών

Tweet
Share
Tweet
Share

Η Κένυα, ο μεγαλύτερος προμηθευτής λουλουδιών της Ευρώπης, έχει πλέον την ευκαιρία να αναπτύξει την εμπορική της δραστηριότητα και στις ΗΠΑ, αφού οι απευθείας πτήσεις ανάμεσα στα δύο κράτη είναι πια γεγονός.

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ανατολικής Αφρικής κέρδισε το 2015 90,4 δισεκατομμύρια δολάρια από τις εξαγωγές γεωργικών προϊόντων όπως τα πράσινα φασόλια, τα μάνγκο αλλά και τα γαρύφαλλα.

Τα κομμένα άνθη που παράγει ο τόπος καταλήγουν στην Ολλανδία για να δημοπρατηθούν ή στέλνονται απευθείας σε σούπερ μάρκετ στο Ηνωμένο Βασίλειο αντιπροσωπεύοντας το 70% από το σύνολο των αποστολών.

Κάποιες από τις εξαγωγές πακετάρονται εκ νέου και στέλνονται στην αγορά των ΗΠΑ, ενώ οι καταναλωτές δεν έχουν ιδέα για την προέλευση των λουλουδιών, τονίζει ο Zakayo Magara, διευθύνων σύμβουλος στις καλλιέργειες Οπωροκηπευτικών της Κένυας.

«Όταν τα άνθη απομακρύνονται από τα ευρωπαϊκά εδάφη, χάνουμε κάθε δικαίωμα ιδιοκτησίας με αποτέλεσμα οι πελάτες που τα αγοράζουν να μην γνωρίζουν από πού αυτά προέρχονται», σημειώνει ο Magara, συμπληρώνοντας πως είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός συνδέσμου ανάμεσα στους παραγωγούς και τους καταναλωτές για το συμφέρον και των δύο.

Το 2015 η Κένυα έστειλε στις ΗΠΑ προϊόντα αξίας 40,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με τα ενδύματα να αντιπροσωπεύουν το 90% αυτών. Το κράτος μπορεί παράλληλα να δραστηριοποιηθεί στις εξαγωγές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, αναπτύσσοντας τις εμπορικές σχέσεις με την Αμερική.

Το τσάι και ο καφές Arabica επίσης θα διαδοθoύν από τις αεροπορικές πτήσεις, επισημαίνει ο Z. Magara. Ας μην ξεχνάμε εξάλλου πως η Κένυα είναι αυτή την ώρα ο μεγαλύτερος εξαγωγέας μαύρου τσαγιού.

Να σημειωθεί πως η Delta Air Lines το 2009 είχε προσπαθήσει να εδραιώσει τις απευθείας πτήσεις από την Ατλάντα στο Ναϊρόμπι, τα σχέδια όμως δεν προχώρησαν ποτέ, αφού η κυβέρνηση των ΗΠΑ αρνήθηκε να δώσει άδεια για λόγους ασφαλείας, δεδομένου ότι η Κένυα συνορεύει με τη Σομαλία στην οποία δραστηριοποιείται η Αλ Κάιντα.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman