ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πόσα χρήματα συγκεντρώνονται στον πυθμένα της Fontana di Trevi;

Tweet
Share
Tweet
Share

Η Fontana di Trevi, είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο γνωστά και εμβληματικά μνημεία της Ρώμης που αποτελεί σημείο συνάντησης για τους κατοίκους και τους επισκεπτες της "αιώνιας πόλης".

Σύμφωνα με την παράδοση, όσοι γυρίσουν την πλάτη προς το μνημείο και ρίξουν ένα νόμισμα στο νερό, πάνω από τον αριστερό τους ώμο, με κάποιο τρόπο θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν ξανά στη Ρώμη και οι χιλιάδες επισκέπτες της πόλης, πετούν σχεδόν πάντα ένα κέρμα στα νερά της κρήνης, κάνοντας παράλληλα μία ευχή.

Σύμφωνα με το περιοδικό Travel and Leisure, ειδικά συνεργεία συγκεντρώνουν καθημερινά από το μνημείο κέρματα αξίας περίπου 2.000 δολαρίων. Σε εβδομαδιαία βάση, το ποσό αυτό αγγίζει τα 15.000 δολάρια, ενώ κάθε χρόνο εκτιμάται ότι περίπου 920.000 ευρώ σε κέρματα συλλέγονται από τη Fontana di Trevi.

Τα κέρματα συλλέγονται από τη ρωμαιοκαθολική φιλανθρωπική οργάνωση Caritas, που έχει αναλάβει τον καθαρισμό του μνημείου, και διανέμονται στους απόρους. Παράλληλα, η οργάνωση από το 2008 λειτουργεί και ένα σούπερ μάρκετ χαμηλών τιμών, προκειμένου να εξυπηρετούνται όσοι έχουν ανάγκη.

Με ετήσιο απολογισμό 920.000 ευρώ, το συντριβάνι της Fontana di Trevi στη Ρώμη, είναι το πιο πλούσιο συντριβάνι του κόσμου!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman