ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Όσοι πιστοί γρηγορείτε! Έρχεται το Avatar 2!

Tweet
Share
Tweet
Share

Για όσους ζουν ακόμα υπό την επήρεια αυτής της ταινίας, τα νέα προκαλούν ένα αίσθημα ευχάριστης αναμονής.

Το φθινόπωρο ξεκινούν τα γυρίσματα της δεύτερης σειράς της τετραλογίας της ταινίας επιστημονικής φαντασίας «Avatar», σε σκηνοθεσία και σενάριο Τζέιμς Κάμερον, που προβλήθηκε το 2009 σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

 

Μιλάμε για μια κολοσσιαία παραγωγή, η οποία ποχρέωσε την εταιρεία Fox να αναβάλει την ημερομηνία προβολής της, που αρχικά είχε προγραμματισθεί για τον Δεκέμβριο του 2018, χωρίς όμως να ανακοινωθεί κάποια άλλη. Μετά το νούμερο 2, έπονται άλλες τρεις συνέχειες που αρχικά είχαν προγραμματισθεί για το 2020, το 2022 και το 2023.

«Το σενάριο είναι τόσο εκπληκτικό που αξίζει τον κόπο να περιμένεις πότε θα προβληθεί η ταινία», ανέφερε η βετεράνος πια Σιγκούρνι Γουίβερ.

Εκτός από την 67χρονη Αμερικανίδα ηθοποιό, στη συνέχεια της ταινίας «Avatar» θα συμμετέχουν και πάλι οι Σαμ Γουόρθινγκτον και Ζόε Ζαλντάνα που θα ενσαρκώσουν τους ρόλους του παραπληγικού πεζοναύτη Τσέικ Σάλι και της νεαρής γυναίκας Νεϊτίρι από τον πλανήτη Πανδώρα.

 
Η πρεμιέρα της ταινίας «Avatar» έγινε στις 10 Δεκεμβρίου 2009 στο Λονδίνο. Απέσπασε εξαιρετικά σχόλια από τους κριτικούς με τους περισσότερους να υμνούν τα πρωτοποριακά οπτικά εφέ. Με τις συνολικές εισπράξεις να αγγίζουν τα 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια, έγινε η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών, τόσο στην Αμερική όσο και παγκοσμίως, ξεπερνώντας το ρεκόρ του «Εξολοθρευτή 2» και του «Τιτανικού».
 
Στην 82η τελετή απονομής των Όσκαρ πήγε με εννέα υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων εκείνες για Καλύτερη Ταινία και Σκηνοθεσία και απέσπασε τρία βραβεία στις κατηγορίες της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, της Φωτογραφίας και των Οπτικών Εφέ. Βραβεύτηκε, επίσης, με τη Χρυσή Σφαίρα στις κατηγορίες Καλύτερης δραματικής ταινίας και σκηνοθεσίας.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman