ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Προϊόντα από φύκια: καινοτόμα, οικολογικά και ελληνικά

Tweet
Share
Tweet
Share

Όλα ξεκίνησαν όταν ο φοιτητής στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιά, Σταύρος Τσομπανίδης, άκουσε τον ιδρυτή τής Coco-mat Παύλο Ευμορφίδη να λέει ότι τα φύκια είναι πλούτος για την Ελλάδα. Η διαπίστωση αυτή τον ενέπνευσε να δραστηριοποιηθεί στο επιχειρείν. 

Έπειτα από έρευνα που έκανε, διαπιστώσε πως τα νεκρά φύλλα των φυκιών Posidonia Oceanica, συσσωρεύονται κατά μήκος των 46.000 χλμ. ακτογραμμής της Μεσογείου. Η ελληνική ακτογραμμή εκτείνεται σε 13.780 χιλιόμετρα κι έτσι τα νεκρά φύκια που ξεβράζονται στις παραλίες μας αποτελούν το 28% του συνόλου.
Σκέφτηκε λοιπόν, μαζί με τον  συνιδρυτή της εταιρείας, τον  μηχανολόγο - αεροναυπηγό του Πανεπιστημίου Πατρών, Νικόλαο Αθανασόπουλο, πως τα νεκρά φύκια έπειτα από ειδική επεξεργασία, θα μπορούσαν να μετατραπούν σε φυσικές επιφάνειες, από τις οποίες θα προέκυπταν ανακυκλώσιμα προϊόντα και αξεσουάρ και κάπως έτσι δημιουργήθηκε η PHEE.
ph1
Η PHEE παράγει, σε παγκόσμια αποκλειστικότητα, προϊόντα από φύκια, είναι 100% ελληνική, και ύστερα από το επιτυχημένο λανσάρισμα του πρώτου της προϊόντος, το οποίο ήταν η Pheecase, μια θήκη για iPhone, εμπλούτισε τη γκάμα των προϊόντων της με θήκες για iPad αλλά και τα Galaxy Samsung S5, S6 και S7, με τη χειροποίητη ρακέτα OceaniaRacket αλλά και το κουτί πολυχρηστικό Pheebox.
6
Η εταιρεία επεξεργασίας φυκιών έχει διακριθεί σε αρκετούς διαγωνισμούς εντός και εκτός συνόρων. Έφθασε ακόμη και στον τελικό του ευρωπαϊκού διαγωνισμού για την Κοινωνική Καινοτομία το 2015, που διοργανώθηκε από την Κομισιόν και στον οποίο πήραν μέρος 1.400 συμμετέχοντες από 40 διαφορετικές χώρες.
Στόχος της είναι η ενημέρωση σχετικά με τη συλλογή και την εμπορική χρήση αυτής της καινοτόμου πρώτης ύλης, να διευρύνει τους ορίζοντες εμπορικής χρήσης του υλικού σε καινοτόμες αλλά και σε καθιερωμένες κατηγορίες προϊόντων, με βάση τα μοναδικά χαρακτηριστικά της αλλά και να προωθήσει την περιβαλλοντική και κοινωνική ευθύνη μέσω της αλυσίδας των αξιών της.
ph4
Σύμφωνα με τους ιδίους, η προσπάθειά τους αφορά στην υπερηφάνεια για την ελληνική φιλοσοφία, που αποτέλεσε την αρχή αυτής της χώρας, στην ανασυγκρότηση της αυθεντικότητας που θα επηρεάσουν θετικά τις μελλοντικές γενιές.
 
Σίγουρα δεν πρόκειται για φύκια που πωλούνται για μεταξωτές κορδέλες καθώς τα προϊόντα της Phee δεν είναι μόνο καινοτόμα και οικολογικά αλλά και άρτια αισθητικά.
 
Περισσότερα εδώ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman