ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ο φόβος του Ιρλανδού μπάρμαν

Tweet
Share
Tweet
Share

Tις ενστάσεις τους για την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζουν οι ιδιοκτήτες των μπαρ της Ιρλανδίας τονίζοντας πως η εξέλιξη μπορεί να επιφέρει πλήγμα στις πωλήσεις.

«Το Brexit έχει ήδη έναν αντίκτυπο, καθώς ο αριθμός όσων επισκέπτονται την Ιρλανδία από το Ηνωμένο Βασίλειο έχει πέσει φέτος» ανέφερε σε ανακοίνωση ο πρόεδρος της ένωσης ιδιοκτητών μπαρ της Ιρλανδίας, Pat Crotty. «H αξία της στερλίνας είναι πολύ σημαντική για εμάς ως τουριστικό προορισμό» σημείωσε.

Οι τουρίστες που επισκέφτηκαν την Ιρλανδία από τη Βρετανία μειώθηκαν κατά 7% το πρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Η στερλίνα έχει βουτήξει 9% περίπου έναντι του ευρώ μετά το δημοψήφισμα του Ιουνίου.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, το Brexit μπορεί να πλήξει τις πωλήσεις των μπαρ σε μια στιγμή που η βιομηχανία ανακάμπτει από το χειρότερο οικονομικό κραχ στην ιστορία της Ιρλανδίας. Οι Βρετανοί τουρίστες αντιστοιχούν στο 40% των συνολικών αφίξεων στη χώρα, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η κεντρική τράπεζα.

«Με τις διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. να έχουν μόλις αρχίσει, μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για περισσότερη αβεβαιότητα τα επόμενα χρόνια» σημείωσε ο κ. Crotty.

Πηγή: reporter.gr

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman