ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αυτοί οι δύο ελληνικοί φούρνοι, στους καλύτερους του κόσμου

Tweet
Share
Tweet
Share

Δύο ελληνικοί φούρνοι συμπεριλήφθηκαν σε άρθρο του εξειδικευμένου site Cool Hunter, μεταξύ των εντυπωσιακότερων του κόσμου. 

Ποιά είναι η ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια; Ότι ο ένας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και ο άλλος στην Έδεσσα! Δείτε τους. 

Ble, Θεσσαλονίκη

Το Ble Bakery στην Αγίας Σοφίας στη  Θεσσαλονίκη είναι ο ένας εκ των δύο φούρνων που μονοπώλησε το ενδιαφέρον των συντακτών του Cool Hunter.
Πρόκειται για έναν μοναδικό χώρο, καθώς σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό δίδυμο Claudio Silvestrin Giuliana Salmaso (με έδρα το Λονδίνο και το Μιλάνο).


Εκεί συναντάμε τον μεγαλύτερο φούρνο ξύλου στον κόσμο με ύψος 12 μέτρα, ενώ το design θυμίζει κάτι από ελληνικά νησιά, μιας και ο λευκός πηλός που κοσμεί το εσωτερικό του είναι από την Κρήτη και την Μήλο, ενώ η άμμος και το άχυρο ολοκληρώνει την παραδοσιακή αισθητική.

Ηλέκτρα, Έδεσσα

Ο φούρνος «Ηλέκτρα» στην Έδεσσα είναι το δεύτερο αρτοποιείο με εξαιρετική αισθητική, η οποία αφήνει διακριτικά την σφραγίδα της στο μικρό εσωτερικό του χώρο.

Ο σχεδιασμός έγινε από τους Studioprototype  Architects, οι οποίοι δημιούργησαν ένα φρέσκο και μίνιμαλ αποτέλεσμα στον μόλις 35 τετραγωνικών μέτρων φούρνων.


Το μεγάλο υπαίθριο καθιστικό  και τα ιδιαίτερα φωτιστικά που κρέμονται από την οροφή είναι αυτά που ξεχωρίζουν, ενώ οι τοίχοι από γυαλί συνδέουν τον εσωτερικό και τον εξωτερικό χώρο. Τα έπιπλα είναι από τον Χαβιέρ Πάουχαρντ και ο φωτισμός από τον σχεδιαστή Τομ Ντίξον.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman