ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μάθε να διαλέγεις καρπούζι από τον Άρχοντα αγόρι μου!

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Αν μπορούσε κανείς να συμπυκνώσει το θέρος σε μια εικόνα, αυτή θα ήταν η εικόνα ενός ευτυχισμένου παιδιού που τρώει δίπλα στη θάλασσα μια ζουμερή φέτα καρπούζι. Πως διαλέγουμε όμως πάντα το σωστό για να μη μας βγει...μάπα το καρπούζι; 

Δείτε μερικά απλά μυστικά με τη βοήθεια της Iatropedia για να διαλέγετε πάντα τον πιο καλό "βασιληά του καλοκαιριού", αρκεί να είστε λίγο προσεκτικοί.

Παρατηρήστε το κίτρινο τμήμα

Είναι το κομμάτι του καρπουζιού, με το οποίο το φρούτο ακουμπούσε στο χωράφι, μέχρι να έρθει η στιγμή που κόπηκε. Στα γινομένα καρπούζια αυτό το σημείο έχει χρώμα κρεμώδες κίτρινο ή ακόμα και πορτοκαλοκίτρινες κηλίδες. Αντίθετα, τα πιο άγουρα καρπούζια έχουν πιο άσπρο χρωματισμό σε αυτό το σημείο.

Ψάξτε για καφέ σημάδια σαν αυτά

Αυτά τα σημάδια επάνω στα καρπούζια, αποκαλύπτουν ότι οι μέλισσες ακούμπησαν επάνω στα σημεία επικονίασης του άνθους πολλές φορές. Όσο περισσότερο το κάνουν αυτό οι μέλισσες, τόσο πιο γλυκό είναι το καρπούζι.

Ξεχωρίστε τα “αρσενικά” από τα “θηλυκά” καρπούζια

Λίγοι το γνωρίζουν αυτό, αλλά οι παραγωγοί διαφοροποιούν τα καρπούζια ανάλογα με το “φύλο” τους. Για παράδειγμα, τα “αγόρια” είναι μεγαλύτερα, έχουν πιο επιμηκυμένο σχήμα και είναι πιο ζουμερά. Τα “κορίτσια” έχουν πιο στρογγυλεμένο σχήμα και είναι πιο γλυκά στην γεύση.

Το μέγεθος μετράει (και) στα καρπούζια

Προτιμήστε ένα που να μην είναι ούτε μεγάλο, ούτε μικρό. Επιλέξτε από εκείνα που είναι μεσαίου μεγέθους. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να το νιώθετε πιο βαρύ από ό,τι φαίνεται για το μέγεθός του.

Παρατηρήστε το κοτσάνι

Αν το κοτσάνι έχει ξεραθεί, αυτό σημαίνει ότι το καρπούζι είναι γινομένο. Αν το κοτσάνι είναι πρασινωπό, αυτό σημαίνει ότι μάλλον το καρπούζι κόπηκε πρόωρα από το χωράφι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2022 Premium S.A. All Rights Reserved.