ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

«Έχουμε την πιο όμορφη εικόνα του κόσμου!»

Tweet
Share
Tweet
Share

Αυτά είναι μερικά από τα σχόλια που κατακλύζουν τη δημοσίευση της σελίδας της Nasa Earth στο Facebook μετά την ανακοίνωση ότι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός κατέγραψε το φαινόμενο Sunlight στα νερά του Αιγαίου. 

Το φαινόμενο του sunglint είναι θέμα οπτικής. Οι περιοχές όπου η επιφάνεια της θάλασσας είναι πιο λεία αντανακλά περισσότερο φως ηλίου κατευθείαν στον τομογράφο του δορυφόρου. Αντίθετα, περιοχές που το νερό φαίνεται περισσότερο σκοτεινό, συμβαίνει επειδή το φως είναι διάσπαρτα σε πολλές περισσότερες κατευθύνσεις.

 unnamed 1

Οι στεγνοί, ήρεμοι άνεμοι από το βορρά είναι συχνό φαινόμενο στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Καθώς αυτές οι μάζες αέρα διατρέχουν τα νησιά και τις βραχώδεις κορυφές τους, μια «σκιά ανέμου» με πολύ πιο ήρεμους ανέμους (και θάλασσες) σχηματίζεται στην υπήνεμες πλευρές των νησιών (σε αυτή την περίπτωση, στις νότιες πλευρές). Οι πιο σκοτεινές περιοχές ανάμεσα στις φωτεινές λωρίδες θα μπορούσαν να είναι αποτέλεσμα ταραγμένων ανέμων ή θαλασσών, σημειώνει ο Σταθμός της NASA. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman