ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Γουασάμπι κατά της φαλάκρας

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

To γουασάμπι είναι η ρίζα του ιαπωνικού φυτού Wasabia japonica. Έχει πικάντικη, καυτερή γεύση, χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα και αποτελεί είδος καρυκεύματος. Το γουασάμπι συνοδεύει κυρίως πιάτα με ωμά ψάρια. Χρησιμοποιείται στο σούσι και στο σασίμι, συνήθως σε ανάμειξη με σάλτσα σόγιας. Πλέον όμως χρησιμοποιείται και ως θεραπεία κατά της τριχόπτωσης. Σύμφωνα με την εταιρία Kinin το γουασάμπι περιέχει δυο συστατικά που διεγείρουν την ανάπτυξη μαλλιών όταν αυτό εφαρμοστεί κατευθείαν στο τριχωτό της κεφαλής και είναι τρεις φορές πιο αποτελεσματικό από τα χημικά προϊόντα τριχόπτωσης που χρησιμοποιούνται σήμερα.

Σημειώνεται πως δεν υπάρχει καμία έρευνα που να επαληθεύει τους ισχυρισμούς της εταιρείας, αν και η χημική ουσία isosaponarin –η οποία ανιχνεύεται στο φυτό ουασάμπι– συντελεί στην παραγωγή ανθρώπινου κολλαγόνου. Αν παρόλαυτα θέλετε να δοκιμάσετε την θεραεπεία που κάνει θραύση στην Ιαπωνία, μην αγοράσετε τις πάστες του εμπορίου, αλλά τη ρίζα, καθώς στα εκεί τα δραστικά συστατικά υπάρχουν σε μεγαλύτερη συγκέντρωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Διαβάστε ακόμα