ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η Λεωφόρος της Δημιουργίας είναι μόνο για τους τολμηρούς

Tweet
Share
Tweet
Share

Αν τύχει και χαθεί κανείς στον Ασπρόπυργο - όπως χάθηκα εγώ σήμερα - μπορεί, αν είναι "τυχερός", να περιπλανηθεί στη Λεωφόρο Δημιουργίας. Από το σημείο που βρέθηκα εγώ και πέρα, η Λεωφόρος Δημιουργίας από την οποία μετά βίας χωράει να περάσει ένα απλό μικρό αυτοκίνητο διότι είναι κατεστραμμένη, είναι μια οδός μοναχική (δεν κυκλοφορεί κανείς, ούτε πεζός ούτε αυτοκίνητο, δεν έχει σπίτια ή άλλα κτήρια, παρά μόνο δυο τρείς παράγκες με ελενίτ) είναι πιο φτωχική και από τις φαβέλες της Μπραζίλια και εξίσου, αν όχι περισσότερο, επικίνδυνη. Για όσους θεωρούν το κέντρο της Αθήνας (Σωκράτους, Μενάνδρου, Πλατεία Βάθη κλπ) επικίνδυνο, ένα έχω να πώ: Οι δρόμοι αυτοί αργά τη νύχτα, είναι παράδεισος ασφάλειας μπροστά στη Λεωφόρο Δημιουργίας στις 12 το μεσημέρι.

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

Αν βρεθείτε στη Λεωφόρο Δημιουργίας θα σταματήσει η αναπνοή σας, ειδικά αν συναντήσετε τον ένα και μοναδικό άνθρωπο (ο Θεός να τον κάνει) που συνάντησα εγώ, να περπατάει ημίγυμνος μέσα στα σκουπίδια, στο πουθενά, πηγαίνοντας επίσης στο πουθενά και με ένα βλέμμα τρελού που θα έτρεπε σε φυγή όχι μόνο τον Τζόκερ, αλλά και τον Τζακ Νίκολσον στη Λάμψη. Το δε GPS του τηλεφώνου δεν ξέρει τι να πεί και λέει μόνο "proceed to route" χώνοντάς σε ολοένα και πιο βαθειά στην απόγνωση και στον τρόμο.

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

Δείτε τη φωτογραφία από το google maps. Όλα αυτά γύρω και πάνω στη Λεωφόρο Δημιουργίας, είναι σκουπίδια, καμένα λάστιχα, σκουριασμένα σίδερα, πεταμένα έπιπλα και ότι πιο βρωμερό και άχρηστο έχει παραχθεί. Ούτε για ανακύκλωση δεν κάνουν και για αυτό προφανώς βρίσκονται στη Λεωφόρο Δημιουργίας. Δείτε μια φωτό, αλλά ακόμη καλύτερα μπείτε στο google maps για να την διασχίσετε virtual. Από κοντά, ξεχάστε το καλύτερα. Διότι δεν είναι βέβαιον οτι θα επιστρέψετε. Είναι το μέρος που σε καθαρίζουν και δεν βρίσκεται ούτε το πτώμα σου. Και το κυριότερο: Ο εμπνευσμένος "νονός δρόμων" που την ονόμασε Λεωφόρο Δημιουργίας, προφανώς ήθελε να περάσει το μήνυμα: Μην είστε δημιουργικοί, stick to the fundamentals.

Γρηγόρης Νικολόπουλος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman