ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Επιστροφή στο μέλλον

Tweet
Share
Tweet
Share

Του Γρηγόρη Νικολόπουλου

Για να πάρει κανείς μια καλή ιδέα του τι θα αλλάξει μετά τον κορονοϊό ας δει τι άλλαξε μετά τον πρώτο και μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν υπάρχει άλλο μέτρο σύγκρισης νομίζω ούτε άλλος οδηγός πρόβλεψης.

Μετα τους δυο αυτούς πολέμους, δημιουργήθηκαν όλοι οι παγκόσμιοι οργανισμοί. Χρηματοδοτήθηκαν όλες οι χώρες με “σχέδια Μάρσαλ” από τις ΗΠΑ (τώρα από το σύνολο των διεθνών οργανισμών και κυβερνήσεων).
Άλλαξε η “κοινή ηθική” (κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα η ηθική είναι προσωπική υπόθεση). Διαγράφηκαν προπολεμικά χρέη. Σταδιακά άρχισε τρελός ρυθμός ανάπτυξης. Αυξηθηκε η αλληλεγγύη.

Ο κόσμος ήρθε τούμπα και αυτό θα συμβεί και τώρα. Με ακριβώς τον ίδιο τρόπο. Ο κορονοιός μας περνάει βίαια και θανατηφόρα όπως και οι δυο πόλεμοι σε μια νέα εποχή με νέες αξίες, νέες πολιτικές νέες ηγεσίες, νέα κινήματα, νέες ιδεολογίες, νέες μόδες, νέο lifestyle.
Δεν θα γράψω λεπτομέρειες, ψάξτε να διαβάσετε ποιές ήταν οι επιπτώσεις στην οικονομία, στις κοινωνίες, στις τέχνες, στις επιστήμες, μετα τους δυο πολέμους. Έτσι θα περάσετε τις ώρες της καραντίνας χρήσιμα και ευχάριστα και θα προετοιμαστείτε για τη “νέα κανονικότητα” στην οποία θα “επιστρέψουμε” μετά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman