ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αναγκαστική εργασία... ακόμα και με πυρετό!

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Ακόμα και όταν είναι άρρωστοι αναγκάζονται να πηγαίνουν στη δουλειά τους πολλοί εργαζόμενοι, καθώς καμία δικαιολογία δεν φαίνεται να είναι αρκετή.

Η έρευνα της Vicks παρουσιάζει τις 15 χώρες, στις οποίες οι πολίτες πηγαίνουν στη δουλειά, ακόμα κι αν δεν αισθάνονται καλά. Συνολικά, το 66% των ερωτηθέντων εργάζεται ακόμα και με κρυολόγημα ή γρίπη.

Στην Κίνα και την Ουκρανία, οι άνθρωποι δουλεύουν πολύ, ακόμα κι αν είναι πολύ άρρωστοι. Το σχετικό ποσοστό στην πρώτη χώρα ανέρχεται σε 75% , ενώ στη δεύτερη είναι 71%. Από την άλλη πλευρά, μικρότερα ποσοστά καταγράφονται στη Γερμανία, όπου το ποσοστό των εργαζομένων που δεν κάθεται σπίτι, ανέρχεται στο 48% και στις ΗΠΑ, όπου το ποσοστό είναι 41%.

Στην έρευνα συμμετείχαν η Αυστραλία, η Βραζιλία, η Κίνα, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ουγγαρία, η Ινδία, η Ινδονησία, η Ιταλία, το Μεξικό, η Πολωνία, η Ρωσία, η Ισπανία, η Ουκρανία και οι ΗΠΑ.

«Οι άνθρωποι πάνε συνεχώς στη δουλειά υποφέροντας από κρυολόγημα και γρίπη κι αυτό συμβάλει στην εξάπλωση αυτών των ιών», επισημαίνει ο William Schaffner, καθηγητής προληπτικής ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Vanderbilt στο Νάσβιλ. «Δεν πρέπει οι άνθρωποι να εξαπλώνουν τις αρρώστιες τους, είναι όμως δύσκολο να έχουμε κανονισμούς και νόμους για τα πάντα», προσθέτει στη συνέχεια.

«Οι άνθρωποι πάνε συνεχώς στη δουλειά υποφέροντας από κρυολόγημα και γρίπη κι αυτό συμβάλει στην εξάπλωση αυτών των ιών»

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι τα Κέντρα Ελέγχου και πρόληψης Νοσημάτων ανά τον κόσμο, συμβουλεύουν τους πολίτες που πάσχουν από ιώσεις, να παραμένουν στα σπίτια τους για τουλάχιστον άλλες 24 ώρες από τη στιγμή που θα τους πέσει τελείως ο πυρετός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2021 Premium S.A. All Rights Reserved.