ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η διαφορά μεταξύ της αγάπης και της συναισθηματικής εξάρτησης

Tweet
Share
Tweet
Share

Η αγάπη είναι ίσως η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη λέξη στον πλανήτη. Όχι μόνο αγαπάμε την αγάπη, αλλά την βιώνουμε πολλές φορές και με διαφορετικούς τρόπους. Ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από την αγάπη, και θα ήταν ένα άδειο μέρος χωρίς αυτό. Αλλά μερικές φορές αυτή η καθαρή μορφή αγάπης έχει μια επείγουσα ανάγκη προσκόλησης. Γίνεται άκαμπτη και γεμάτη αρνητικότητα που δικαιολογεί μόνο την εξάρτησή μας από το σημαντικό μας άλλο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν θέλουμε να είμαστε μέρος μιας υγιούς σχέσης, πρέπει να μάθουμε να κάνουμε διάκριση μεταξύ συναισθηματικής εξάρτησης και αγάπης.

Emotional Dependency

Μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου

Αν βλέπουμε τον σύντροφό μας ως κάποιον που γεμίζει το κενό μέσα στις ψυχές μας και ως απόσπαση της προσοχής μας από οποιαδήποτε ανεπίλυτη συναισθηματική αποσκευή, είμαστε στα πρόθυρα να είμαστε συναισθηματικά εξαρτημένοι. Για να αγαπάμε πραγματικά κάποιον πρέπει πρώτα να ανακαλύψουμε και να καταλάβουμε τι είναι η αγάπη με το άτομο που περνάμε όλη μας την ημέρα με: τους εαυτούς μας. Είναι ευκολότερο να κάνουμε σαμποτάζ στον εαυτό μας καθώς και μια λίστα με όλες τις λιγότερο-από-τέλειες ιδιότητες μας. Αλλά αν επικεντρωθούμε αυτή την ενέργεια για να βρούμε ποιες είναι οι  δυνάμεις μας, καθώς και για να τις αξιοποιήσουμε, θα προχωρήσουμε στη βελτίωση των σχέσεών μας.

Emotional Dependency Kiss

Χρησιμοποιήστε την καρδιά σας

Η λέξη καρδιά δεν είναι ποτέ μακριά από τη λέξη αγάπη. Είναι εκείνο το μέρος όπου προέρχονται όλα τα είδη των θετικών συναισθημάτων όπως η ενσυναίσθηση και η καλοσύνη. Αλλά μπορεί επίσης να βρεθεί και μια αρνητικότητα που μπορεί να μας προκαλέσει σύγχυση στο να μην δουλεύουμε σε θέματα που θα μπορούσαν να προκύψουν. Προσπαθήστε να φτάσετε βαθιά μέσα στην καρδιά σας για να βρείτε αυτό που πραγματικά θέλετε.

Emotional Dependency Room

Μην περιμένετε τα πάντα

Οι ανθρωπολόγοι περιγράφουν συχνά τις άγνωστες συμβάσεις σε μια σχέση. Δίνουμε την αγάπη μας σε κάποιον και περιμένουμε, σε αντάλλαγμα, όλες τις προσδοκίες μας να πληρούνται. Και όταν αυτό το άτομο δεν κατορθώσει να μας δώσει ό, τι θέλουμε, θα του θυμώσουμε γιατί δεν είναι το φανταστικό ιδανικό που είχαμε κατά νου. Οι ανασφάλειες μας θα βγουν στην επιφάνεια και θα προσπαθήσουμε να μετατρέψουμε τη σχέση μας σε ένα παιχνίδι χειραγώγησης εξαιτίας του φόβου μας να μη μας αγαπάνε. Πρέπει να αλλάξουμε την άποψή μας για την αγάπη ως έναν τρόπο να πάρουμε αυτό που θέλουμε και να το δούμε ως έναν τρόπο να ικανοποιήσουμε την καρδιά μας.

Emotional Dependency Smoke

Αφήστε τα πράγματα να κυλήσουν

Μπορεί να μην παρατηρήσετε ακόμη και ότι  έχετε δημιουργήσει ψυχικά εμπόδια γύρω από αυτόν που αγαπάτε. Η αληθινή αγάπη σημαίνει να αγαπάς κάποιον για αυτό που είναι ήδη, χωρίς να χρειάζεται να δοκιμάσουμε και να τον μετατρέψουμε σε κάποιον που θα θέλαμε να είναι. Το καλύτερο δώρο που μπορείτε να δώσετε στο σημαντικό σας άλλο είναι η δυνατότητα να αναπτυχθεί και να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του. Αυτό θα μπορούσε να υπονοεί ότι ενεργά τους βοηθάτε να επιτύχουν τους στόχους τους, αλλά μπορεί επίσης να σημαίνει να βγείτε από το δρόμο σας και να τους αφήσετε να «ανθίσουν» .

Emotional Dependency Car

Η υπομονή και η συγχώρεση είναι τα μέγιστα δυνατά σημεία

Και τα δύο αυτά είναι ζωτικής σημασίας για να ανθίσει η αγάπη. Για να συγχωρήσετε, πρέπει να κοιτάξετε πέρα ​​από τις ατέλειές τους και να εκτιμήσετε τις πραγματικές τους ποιότητες. Η αγάπη πάντα συμβαδίζει με την αναγνώριση της εσωτερικής ομορφιάς του συντρόφου σας. Αφού μπορέσετε να το δείτε και να το εκτιμήσετε, ίσως να είσαστε σε θέση να αποτρέψετε ξανά τα λάθη του να ξανασυμβούν  .

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman