ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ρόδες αξίας 4.6 εκατ. δολαρίων!

Tweet
Share
Tweet
Share

Ποιος είπε ότι οι αναγνώστες - στριες του “Penna” δεν μπορούν να απολαύσουν μια διαδικτυακή “HappyHour”; Δεν νομίζω να το είπε κανείς, για το λόγο αυτό το σημερινό άρθρο, αυτόν ακριβώς το σκοπό έχει. Happy διάβασμα!

ΗAston Martin DB5 του 1964, ήταν ένα από τα δύο αυτοκίνητα που παραχωρήθηκαν με τη μορφή «δανείου» από την κατασκευάστρια εταιρεία για τα γυρίσματα του κινηματογραφικού έργου «πράκτωρ 007», στην ταινία Goldfinger και μετέπειτα στην ταινία Thunderball στις οποίες πρωταγωνιστούσε ο Sean Connery.

Στο αυτοκίνητο αυτό τοποθετήθηκαν εκ των υστέρων όλα τα κατασκοπικά gadgets που μπορούσε να φανταστεί κανείς, όπως για παράδειγμα η αλεξίσφαιρη ασπίδα και οι περιστρεφόμενες πινακίδες. Οτιδήποτε, δηλαδή, θα μπορούσε να φτιάξει ο περίφημος Μr. Q στο εργαστήριο του. Ώσπου μια ημέρα, το 1969, εμφανίζεται στα κεντρικά γραφεία της Aston Martin ο Jerry Lee, το αφεντικό του American Broadcasting Studio, ο οποίος αγόρασε την DB5 για 12.950 δολάρια. Από τότε το θρυλικό μοντέλο έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

aston 1

Ο Lee είχε δηλώσει ότι «Το αυτοκίνητο του Τζέιμς Μποντ μου έφερε μεγάλη απόλαυση για περίπου 40 χρόνια», αναφερόμενος στο γεγονός ότι σχεδιάζει να το πουλήσει και να δωρίσει τα έσοδα από την πώλησή του στο φιλανθρωπικό ίδρυμα του.

astonmartin db5 james bond edition 1964 r19

«Ακόμη και όταν το πουλήσω και χρησιμοποιήσω τα έσοδα για τη χρηματοδότηση του Jerry Lee Foundation, το αυτοκίνητο αυτό, θα συνεχίσει να μου δίνει μεγάλη χαρά, καθώς προάγει την αποστολή του ιδρύματος, να κάνει καλό σε όλο τον κόσμο». Το δεύτερο, από τα δύο πρωτότυπα οχήματα του 007 δημοπρατήθηκε στο Battersea Park του Λονδίνου, από την RM Auctions, το καλοκαίρι του 2010, για το απίστευτο ποσό των 4.6 εκατομμυρίων δολαρίων!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman