ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα κρυφά μηνύματα των brand names

Tweet
Share
Tweet
Share

Ένα ποιοτικό προϊόν, ένα "τσιτάτο" όνομα και ένα φινετσάτο design, είναι οι βασικές προϋποθέσεις για ένα επιτυχημένο επιχειρηματικό ξεκίνημα. Φυσικά, ένα δυναμικό λογότυπο καθορίζει και την ταυτότητα της εταιρείας. Πόσο τυχαία είναι, όμως, η επιλογή του; Μάλλον καθόλου. Πάρτε μια γεύση από τα κρυφά μηνύματα που κρύβουν τα πιο διάσημα brand names της παγκόσμιας αγοράς.

McDonald's

mcdonalds 416x416

Ναι, το "M" για την McDonald 's αν και απλό, είναι τόσο πετυχημένο. Ωστόσο, αν και η εταιρεία θέλησε να αλλάξει το λογότυπο του σχεδιασμού, ο αρμόδιος σύμβουλος και ψυχολόγος, Louis Cheskin, επέμεινε στις δύο χρυσές καμάρες που σχηματίζουν το γράμμα "M". Σύμφωνα μάλιστα με το BBC, είχε δηλώσει πως οι πελάτες αναγνωρίζουν ασυνείδητα στο λογότυπο το συμβολισμό του γυναικείου στήθους που τρέφει το βρέφος. Αλήθεια ή όχι το λογότυπό τους είναι αναγνωρισμένο παγκοσμίως.

Apple

ht apple b nt 120930 wmain

Το λογότυπο της Apple αντιπροσωπεύει τον απαγορευμένο καρπό από τη βιβλική ιστορία της δημιουργίας του Αδάμ και της Εύας.

Adidas

Adidas1

Αν και στην αρχή, το λογότυπο αποτελούνταν αποκλειστικά από τρεις κάθετες γραμμές, η εταιρεία αποφάσισε να "γείρει" τις λωρίδες, ώστε να θυμίζει με βουνό, συμβολίζοντας τα εμπόδια που οι άνθρωποι πρέπει να ξεπεράσουν.

Volkswagen

volkswagen logo

Το "V" προκύπτει από το "Volks", που σημαίνει στα γερμανικά, άνθρωπος και το "W" από τη λέξη "Wagen" που σημαίνει αυτοκίνητο. Ένα αυτοκίνητο για τους ανθρώπους.

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Logo

Το αστέρι της Mercedes-Benz αντιπροσωπεύει την κυριαρχία της εταιρείας σε ποιότητα και στυλ πάνω σε γη, θάλασσα και αέρα.

TOYOTA

3b557ddd-08d9-44bb-9430-0572be71ee55

Mitsubishi

mitsubishi logo 512 png by mahesh69a-d47upn1

Το λογότυπο της Mitsubishi συνδυάζει τρία φύλλα του ιδρυτή της, Tosa Clan, με το έμβλημα των τριών διαμαντιών της οικογένειας Iwasaki.

Amazon

creative-brand-name-tips-amazon

Το πορτοκαλί βέλος αν και παραπέμπει σε χαμόγελο, υπονοεί πως η Amazon ξεκινάει από το Α και τελειώνει στο Ω, προσφέροντας οποιοδήποτε προϊον.

VAIO

92807643-3f29-481d-a24b-229ac9628f50

Το πρώτο μέρος του VAIO αποτελεί ένα αναλογικό σύμβολο και τα δύο τελευταία γράμματα δυαδικούς αριθμούς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman