ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Στην μετά lockdown εποχή “Keep Calm” και… δείξτε χαρακτήρα

Tweet
Share
Tweet
Share

Του Πάνου Τσαγκαράκη

 Τα γνωστά πλέον διεθνώς – λόγω  διαδικτύου – συνθήματα μπορεί να λειτουργήσουν εξαιρετικά σαν «inspiring business motives», ιδιαίτερα σήμερα στην μετά lockdown εποχή, λόγω covid19, για μια σειρά συμπεριφορών και πρακτικών για τις επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους. Και αυτό διότι είναι απλά,  κατανοητά και κρύβουν μια σοφία. Αν οι επιχειρήσεις περάσουν πέραν της φιλοδοξίας τους και αυτή την σοφία, στα στελέχη και τους εργαζόμενους τότε, ίσως τις οδηγήσουν σε πιο παραγωγικές και αποδοτικές στρατηγικές ανάπτυξης.

Ιδού δύο απλά παραδείγματα: ένα για στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων και ένα δεύτερο για επιχειρηματίες εστίασης.

courage

Στελέχη, “Be Cool” και δείξτε θάρρος

Το σύνθημα “Keep Cam” είναι η καλύτερη συμβουλή για όσους αδυνατούν να συγκεντρωθούν με αποτέλεσμα να χάνουν  την ψυχραιμία τους, αλλά και για όσους επιθυμούν να δώσουν στον εαυτό τους τη δυνατότητα είτε να αποστασιοποιηθούν και να σκεφτούν με πιο δημιουργικό τρόπο για κάποιο project που έχουν αναλάβει και τα “βρίσκουν” δύσκολα, ή να ζητήσουν βοήθεια. Όπως έχω τονίσει στο παρελθόν σε προηγούμενα άρθρα, όταν φτάνει κάποιος σε αδιέξοδο δεν είναι καθόλου ντροπή, ούτε θα τον κατηγορήσει κανείς, αν απευθυνθεί στον προϊστάμενο του και του πεί ευθαρσώς ότι στο project που του ανέθεσε υπάρχουν μερικά σημεία που δεν καταλαβαίνει, με συνέπεια να μη μπορεί να το ολοκληρώσει επιτυχώς. Κάθε άλλο, αυτό δείχνει ότι έχει το θάρρος να μην αφήνει τον εγωισμό του να μπει εμπόδιο στη σωστή και αποτελεσματική ολοκλήρωση ενός έργου, και θέτει ψύχραιμα και ώριμα το καλό της επιχείρησης πάνω από όλα.

keep calm and love one another 121

Επίσης, το “Keep Calm”, μπορεί να λειτουργήσει λυτρωτικά στις σχέσεις, όχι μόνο τις εργασιακές αλλά και τις προσωπικές. Για παράδειγμα, μη διστάσετε να ζητήσετε συγγνώμη όταν έχετε κάνει λάθος ή έχετε απαξιώσει κατά λάθος κάποιον συνάδελφο σας. Είναι πολύ πιο παραγωγικό να δείξετε ψυχραιμία και να αναλάβετε την ευθύνη των λεγομένων και των πράξεων σας, παρά να αφήσετε το πάθος ή τον εγωισμό σας να σας κάνει αντιπαθητικό στους άλλους.

hands

Εστιάτορες και οιδοκτήτες μπαρ “Keep Calm and...

Οι επιχειρήσεις εστίασης χρειάζονται το “Keep Calm” γιατί οι εστιάτορες και γενικότερα οι επιχειρήσεις εστίασης, πρέπει να αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία τις δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω υγειονομικής κρίσης. Διότι, μπορεί να είναι δικαίωμα ορισμένων, στα αποκαλούμενα «κοσμοπολίτικα» νησιά, να μη μειώνουν τις τιμές τους, αφού όπως λένε "η προνομιούχα θέα που προσφερουν στους πελάτες τους, έχει κι αυτή το κόστος της". Και γι’ αυτό δεν φταίει η υγεονομική κρίση, ούτε τo lockdown που κατά ανάγκην επιβλήθηκε  (ούτε τα σενάρια συνωμοσίας περί ανύπαρκτου κορονοιού και για τα περιοριστικά μέτρα που στόχο είχαν την εξόντωσή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τον πλουτισμό του μεγάλου κεφαλαίου, που διακηρύσσουν ορισμένοι). Φταίει, η λανθασμένη νοοτροπία και η έλλειψη ψυχραιμίας και προσαρμογής στις νέες συνθήκες..

Έτσι, “Keep Calm and Be Cool”, γιατί εδώ δεν παίζεται η τύχη ενός κλάδου, αλλά μιας ολόκληρης κοινωνίας, ως αποτέλεσμα των παραβατικών συμπεριφορών που το πληρώνουν ως συνήθως όχι μόνο οι ξένοι, αλλά και οι Έλληνες επισκέπτες!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman