ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πώς να φτιάξεις ένα τέλειο βιογραφικό

Tweet
Share
Tweet
Share

Το να καταφέρεις να τραβήξεις τη προσοχή ενός εργοδότη στο δικό σου βιογραφικό ενώ βρίσκεται ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλα, χωρίς να χρειαστεί να τον συναντήσεις, είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να φτιάξεις ένα τεράστιο βιογραφικό με πολλές πληροφορίες, διάλεξε τις πιο κατάλληλες που αναλογούν στη θέση στην οποία αποβλέπεις χωρίς να «φλυαρείς». Κανείς δεν έχει χρόνο πλέον να διαβάζει άπειρες σελίδες βιογραφικών. Όσα πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλάβεις στο βιογραφικό σου για να εξασφαλίσεις ότι θα ξεχωρίσει, είναι:

Στοιχεία Επικοινωνίας
Μπορεί να θεωρείται αυτονόητο αλλά πολλοί υποψήφιοι ξεχνάνε να τα γράψουν ή τα θάβουν κάπου στο τέλος του βιογραφικού τους. Γράψε στην αρχή του βιογραφικού σου ένα μόνο τηλέφωνο επικοινωνίας, ένα e-mail και την διεύθυνση URL για το Linkedin λογαριασμό σου, είναι αρκετά. Πολλοί από υπερβάλλοντα ζήλο προσθέτουν διεύθυνση κατοικίας, δεύτερο τηλέφωνο επικοινωνίας και δεύτερο e-mail, όλα αυτά είναι άχρηστα κάνε τα πράγματα πιο απλά.
 
Λέξεις κλειδιά από την αγγελία της θέσης
Χρησιμοποίησε λέξεις κλειδιά από την περιγραφή της θέσης εργασίας που διάβασες στην αγγελία, έτσι αν χρησιμοποιούν αυτοματοποιημένο σύστημα αναζήτησης βιογραφικού θα βγεις εσύ ανάμεσα στους πρώτους.
 
Προσόντα και επιτεύγματα
Οι μελλοντικοί εργοδότες σας πρέπει να γνωρίζουν ακριβώς τι έχετε κάνει στο παρελθόν πως έχετε εργαστεί μέσα σε ομάδες και τι έχετε επιτύχει για ν' αποφασίσουν αν ταιριάζετε στην θέση εργασίας που προσφέρουν.
 
Σχεδιάγραμμα
Τα σχεδιαγράμματα είναι ένας εύκολος τρόπος να απεικονίσεις τα επιτεύγματά σου σε προηγούμενες δουλειές. Οι μελλοντικοί εργοδότες σου σίγουρα χρειάζονται στα χέρια τους «αριθμούς» για να μπορέσουν ν' αξιολογήσουν καλύτερα πως λειτουργείς μέσα σε μία ομάδα, αν είσαι ικανός να ηγηθείς και αν θα φέρεις αποτελέσματα σε μία επιχείρηση.
 
Σχετικές online διευθύνσεις
Αναλόγως με την θέση και την ειδικότητα μπορείτε να συμπεριλάβετε μερικές διευθύνσεις URL οι οποίες παραπέμπουν σε κάποια επιτεύγματά σας, (άρθρα έχετε γράψει, άρθρα που έχουν γραφτεί για εσάς ή το έργο σας, ιστοσελίδες που έχετε σχεδιάσει, φωτογραφίες που έχετε τραβήξει κ.τ.λ.).
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman