ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πώς θα κάνετε το αφεντικό σας να σας λατρέψει

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Οι καλές εργασιακές σχέσεις αποτελούν αναπόσπαστο συστατικό της επαγγελματικής σας ανέλιξης. Ωστόσο, αν είστε από εκείνους που δυσκολεύονται με το αφεντικό τους, χρησιμοποιείστε τις ακόλουθες τεχνικές, και κάντε τον να σας λατρέψει.

Σταματήστε να αμύνεστε 

Όταν το feedback της εργασίας σας είναι αρνητικό, συνηθίζεται να προσπαθείτε μανιωδώς να αποδείξετε το αντίθετο. Αντισταθείτε στον πειρασμό. Είναι δύσκολο, αλλά αυτό προδίδει αμυντική στάση και δεν εξελίσσει τη δουλειά σας. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να τον εγκωμιάζετε με ένα σωρό ακατάλληλα σχόλια, δημιουργώντας μια εμπόλεμη κατάσταση. Αντιθέτως, αλλάξτε τη νοοτροπία σας. Αντί να υποχωρείτε, προσπαθήστε να μείνετε παρόντες και να μπείτε σε διαδικασία μάθησης. Κάθε αλλαγή σας, είναι μια ευκαιρία να γίνετε καλύτεροι, ενώ είναι βέβαιο πως ο εργοδότης σας θα το αντιληφθεί αμέσως.

3b85de0 

Καταγράψτε τις συνομιλίες σας 

Νιώθετε πως πάντα λέτε κάτι λάθος; Εύχεστε να είχατε απαντήσει διαφορετικά; Είναι αλήθεια πως όταν νιώθουμε εκτεθειμένοι, μπροστά σε μια σημαντική σύσκεψη ή επαγγελματική συνάντηση, το άγχος παρεμποδίζει τη σκέψη και είναι τόσο εύκολο να χάσεις τον έλεγχο. Μπείτε στη διαδικασία να καταγράψετε πιθανές συνομιλίες με το αφεντικό σας. Ξεκινήστε με παλιές συνομιλίες που δεν πήγαν όπως θα θέλατε και γράψτε τις "σωστές" απαντήσεις. Όταν ολοκληρώσετε τη διαδικασία, αρχίστε να διαβάζετε δυνατά τις απαντήσεις σας και φανταστείτε πως θα πρέπει να είναι οι μελλοντικές σας συζητήσεις. Όσο συνεχίζετε την εξάσκηση, οι λέξεις θα ακούγονται όλο και πιο φυσικές.

653745675645268395 

Πιστέψτε σε εσάς 

Γεμίστε αυτοπεποίθηση. Νιώστε χρήσιμοι στη δουλειά σας. Δηλώστε χωρίς φόβο πως μπορεί να κάνετε λάθη, πως δεν τα ξέρετε όλα, πως είστε διαθέσιμος να κάνετε ένα βήμα πίσω αν νιώθετε πως δεν μπορείτε να ανταπεξέλθετε στις αρμοδιότητες. Νιώστε υπερηφάνεια για την επαγγελματική σας σταδιοδρομία και απολαύστε τη δουλειά σας. Πειραματιστείτε με νέες τεχνικές, και μάθετε να απολαμβάνετε το εργασιακό σας περιβάλλον. Έτσι θα καταφέρετε να κατακτήσετε την εμπιστοσύνη του εργοδότη σας, αφού πρώτα πιστέψετε οι ίδιοι στον εαυτό σας.

* Επιπλέον συμβουλές της Rebecca Healy, σχετικά με την επαγγελματική σας πορεία, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της, Kontrary.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2022 Premium S.A. All Rights Reserved.