ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ένας Στύλος Φωτιάς: Το νέο best seller του Ken Follett

Δεκεμβρίου 28, 2017
Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

 

Ο Κεν Φόλετ, ένας από τους σπουδαιότερους μυθιστοριογράφους της εποχής μας, παρουσιάζει το ολοκαίνουριο #1 bestseller του: ένα συναρπαστικό κατασκοπικό θρίλερ που διαδραματίζεται στην Ευρώπη του 16ου αιώνα!

 

Με το Ένας Στύλος Φωτιάς ο Φόλετ επιστρέφει για τρίτη φορά στη φανταστική πόλη του Κίνγκσμπριτζ, την οποία πρωτογνωρίσαμε ως μικρό μεσαιωνικό χωριό μέσα από το σύγχρονο κλασικό –και ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα μυθιστορήματα της εποχής μας– Οι Στυλοβάτες της Γης. Η δεύτερη επίσκεψη του Φόλετ στο Κίνγκσμπριτζ ήταν 200 χρόνια αργότερα, το 1327, όταν δηλαδή διαδραματίζονται τα γεγονότα του επίσης #1 bestseller Ένας Κόσμος Χωρίς Τέλος. Το Κίνγκσμπριτζ είναι και ο μοναδικός συνδετικός κρίκος των δύο πρώτων βιβλίων με το Ένας Στύλος Φωτιάς, τα γεγονότα του οποίου διαδραματίζονται στα μέσα του 16ου αιώνα σε μια ταραχώδη εποχή θρησκευτικού μίσους και αλληλοσπαραγμού.
Το νέο πολυαναμενόμενο μυθιστόρημα του Φόλετ έγινε στιγμιαία #1 New York Times Bestseller, ενώ εκτοξεύθηκε στη 1η θέση των πωλήσεων σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων στις ΗΠΑ, στη Μ. Βρετανία, στη Γαλλία, στη Γερμανία, στη Δανία, στην Ισπανία κ.α. Ένα βιβλίο που αξίζει μια θέση στη βιβλιοθήκη σας, είτε λατρεύετε τα ιστορικά μυθιστορήματα είτε αναζητάτε τις επικές περιπέτειες. Και φυσικά, ακολουθώντας την παράδοση όλων των τελευταίων έργων του Κεν Φόλετ, το Ένας Στύλος Φωτιάς παρουσιάζει μια περίοδο της ιστορίας του κόσμου μας έτσι όπως θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία.
Περίληψη
Χριστούγεννα του 1558. Ο νεαρός Νεντ Γουίλαρντ επιστρέφει στη γενέτειρά του, το Κίνγκσμπριτζ, για να ανακαλύψει ότι ο κόσμος του δεν είναι πια όπως τον είχε αφήσει. Οι αρχαίοι λίθοι του καθεδρικού ναού ρίχνουν τη σκιά τους σε μια πόλη που σπαράσσεται από θρησκευτικό μίσος. Η Αγγλία βρίσκεται σε αναταραχή, ενώ οι αιματηρές συγκρούσεις θέτουν σε δοκιμασία αξίες, φιλίες και έρωτες. Και σύντομα ο Νεντ βρίσκεται στο αντίπαλο στρατόπεδο από τη Μάρτζερι Φιτζέραλντ -το κορίτσι που λαχταρά να παντρευτεί.
Τότε η Ελισάβετ Τυδώρ ανεβαίνει στο θρόνο και όλη η Ευρώπη στρέφεται κατά της Αγγλίας. Η ευφυέστατη νεαρή βασίλισσα στήνει το πρώτο δίκτυο μυστικών υπηρεσιών της χώρας έτσι ώστε να ενημερώνεται αμέσως για κάθε δολοπλοκία, σχέδιο δολοφονίας, εξέγερση ή σχεδιαζόμενη εισβολή.  Η Ελισάβετ ξέρει ότι η σαγηνευτική, πεισματάρα βασίλισσα Μαρία της Σκωτίας βρίσκεται στο Παρίσι και τηρεί στάση αναμονής. Μέλος μιας αδίστακτα φιλόδοξης γαλλικής οικογένειας, η Μαρία έχει ανακηρυχθεί νόμιμη ηγεμόνας της Αγγλίας και οι υποστηρικτές της συνωμοτούν για να απαλλαγούν από τη νέα βασίλισσα.
Ο έρωτας του Νεντ και της Μάρτζερι φαίνεται καταδικασμένος, καθώς επί μισό αιώνα ακραία στοιχεία πυροδοτούν τη βία από το Εδιμβούργο ως τη Γενεύη. Και ενώ η Ελισάβετ κρατά με νύχια και δόντια το θρόνο της και τις αρχές της, προστατευμένη από μια μικρή, αφοσιωμένη ομάδα πολυμήχανων κατασκόπων και θαρραλέων μυστικών πρακτόρων, πολύ σύντομα γίνεται φανερό ότι οι πραγματικοί εχθροί –τότε όπως και τώρα- δεν είναι οι αντίπαλες θρησκείες. Η αληθινή μάχη μαίνεται ανάμεσα  σ' εκείνους που πιστεύουν στην ανοχή και το συμβιβασμό και στους τυράννους που επιδιώκουν να επιβάλουν τις ιδέες τους σε όλους τους άλλους -με κάθε κόστος.


Έχοντας μαγέψει εκατομμύρια αναγνώστες με τα αριστουργηματικά Οι Στυλοβάτες της Γης και Ένας Κόσμος Χωρίς Τέλος, ο Ken Follett επιστρέφει για ακόμη μια φορά στο Κίνγκσμπριτζ με το #1 bestseller των New York Times Ένας Στύλος Φωτιάς.


Το βιβλίο κυκλοφόρησε στις 15/12/2017

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

  • Κορυφαία μυθιστορήματα στη μεγάλη οθόνη
    Νοεμβρίου 30, 2023
    Όταν ένα γνωστό βιβλίο μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη έχει εξασφαλίσει τουλάχιστον τη δημοφιλία της ιστορίας που παρουσιάζεται. Πολλοί ωστόσο θεωρούν πως συνήθως οι διασκευές των βιβλίων δεν είναι πετυχημένες και δεν έχουν…
  • Η τέχνη της αγάπης
    Οκτωβρίου 27, 2023
    Η παιδαριώδης αγάπη ακολουθεί την αρχή: «Αγαπώ επειδή με αγαπούν». Η ώριμη αγάπη ακολουθεί την αρχή «με αγαπούν επειδή αγαπώ». Η ανώριμη αγάπη λέει: «Σ’ αγαπώ επειδή σε χρειάζομαι». Η…
  • Ερωτικά μυθιστορήματα σε μια άγνωστη γλώσσα
    Οκτωβρίου 11, 2023
    Η Νιγηρία είναι συνυφασμένη στο μυαλό των περισσότερων από εμάς –και κυρίως το βόρειο τμήμα της- με την ισλαμική φονταμενταλιστική οργάνωση Boko Haram, η οποία ιδρύθηκε το 2002, έχει διακηρύξει την αφοσίωσή της στον…
  • Σημειωματάρια θησαυροί πνεύματος
    Σεπτεμβρίου 20, 2023
    Τα βρίσκουμε σε κάθε σχεδόν μαγαζί σε διάφορα σχήματα και μεγέθη κι αυτό γιατί τα σημειωματάρια βρίσκουν ρόλο συνεχώς στην καθημερινότητα. Παρά τη χρηστική και σχεδόν ταπεινή καταγωγή τους όμως, πολλά από αύτα…
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman