ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Γ. Σταθάκης: Το πιστωτικό επεισόδιο τον Μάρτιο πρέπει να αποκλειστεί

Tweet
Share
Tweet
Share

«Το πιστωτικό επεισόδιο τον Μάρτιο πρέπει να αποκλειστεί», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για το Eurogroup της Δευτέρας.

«Εμείς προσερχόμαστε στο Eurogroup με ένα πρώτο πακέτο μεταρρυθμίσεων και φυσικά θα θέσουμε και το θέμα της ομαλής χρηματοδότησης της οικονομίας μέχρι τον Ιούνιο», τόνισε ο κ. Σταθάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real fm.

Σχετικά με το πώς θα αποφευχθεί το πιστωτικό γεγονός, ο υπουργός Οικονομίας είπε ότι «η απάντηση είναι η πρώτη από τις τρεις διαδοχικές ανανεώσεις που υπάρχουν μπροστά μας, η πρώτη πήγε καλά, θα υπάρχει ομαλή ροή και για την δεύτερη και για την τρίτη. Η κατάσταση είναι απόλυτα διαχειρίσιμη, κατά τη γνώμη μου».

Αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, ο ίδιος επεσήμανε ότι «δεν μπορεί να υπάρχει ένας κάνονας για όλα, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Όλοι θα συμφωνήσουμε και οι ξένοι και εμείς ότι το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, όπως έγινε, είχε πάρα πολλά προβλήματα».

Μάλιστα, τόνισε ότι το «πρώτο πρόβλημα ήταν ότι στις περισσότερες περιπτώσεις είχαμε μια μεταφορά κρατικού μονοπωλίου σε ένα ιδιωτικό μονοπώλιο», ενώ «το δεύτερο θέμα είναι ότι πάρα πολλές από τις ιδιωτικοποιήσεις δεν ακολούθησαν τις προβλεπόμενες -από τους διεθνείς κανόνες- νομικές διαδικασίες», για να προσθέσει πως «κάποιες που έχουν γίνει και έχουν ολοκληρωθεί και έχουν τηρήσει τους διεθνείς κανόνες, αυτές προφανώς δεν ανατρέπονται, γιατί εγείρει πάρα πολλές αξιώσεις εναντίον της χώρας. Κάποιες που έχουν γίνει, άλλα έχουν πάρα πολλά νομικά προβλήματα είναι προς αναθεώρηση. Τις εν εξελίξει προφανώς η νέα κυβέρνηση θα κοιτάξει μια προς μια, την καθεμία από αυτές, με ένα πρίσμα εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος».

Πηγή: www.reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.