ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Σοκαρισμένες οι Ηνωμένες Πολιτείες από τον θάνατο 17 ανθρώπων

Tweet
Share
Tweet
Share

Πρώην σπουδαστής λυκείου, 19 ετών σκότωσε εν ψυχρώ 17 ανθρώπους και τραυμάτισε δεκάδες άλλους.

Το μακελειό συνέβη την Τετάρτη, λίγη ώρα πριν ολοκληρωθούν τα τελευταία μαθήματα στο λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας στην Πάρκλαντ, της Φλόριντα των ΗΠΑ, μια πόλη με περίπου 30.000 κατοίκους.

Ο ύποπτος, Νίκολας Κρουζ, πρώην σπουδαστής του λυκείου, 19 ετών, που είχε αποβληθεί από το σχολείο εξαιτίας της κακής διαγωγής του, συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα στην κοντινή κοινότητα Κόραλ Σπρινγκς, δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Μπρόουαρντ, Σκοτ Ίσραελ.

Ο σερίφης ανέφερε πως ο νεαρός χρησιμοποίησε ημιαυτόματο τουφέκι εφόδου AR-15, το οποίο είναι πολύ εύκολο να αγοράσει οποιοσδήποτε σε μεγάλο μέρος των ΗΠΑ.

Ο Κρουζ, γεννημένος τον Σεπτέμβριο του 1998, είχε αναρτήσει σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης «πολύ ανησυχητικά» μηνύματα, ανέφερε ο σερίφης Ίσραελ, επισημαίνοντας ότι είναι απαραίτητο να αναφέρονται στις Αρχές συμπεριφορές αυτού του είδους.

Image result for SCHOOL  KILLER FLORIDA

Ο λυκειάρχης Ρόμπερτ Ράνσι και η αστυνομία είχαν κάνει νωρίτερα λόγο για «πολλούς νεκρούς και πολλούς τραυματίες».

Βολές πολύ κοντά η μία στην άλλη και ο χαρακτηριστικός ήχος του τυφεκίου εφόδου ακούγονται σε ερασιτεχνικό βίντεο, που προφανώς τραβήχθηκε μέσα σε μια τάξη με κινητό τηλέφωνο και μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

«Δεν είχαμε λάβει καμιά προειδοποίηση, δεν είχαμε καμιά ένδειξη ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο», είπε ο λυκειάρχης Ράνσι. «Εξ όσων γνωρίζουμε, δεν είχε διατυπωθεί καμία απειλή».

Μια μαθήτρια, η Πέρι Χάρις, αφηγήθηκε στο CBS Miami ότι «όλη η τάξη της κρύφτηκε μέσα σε μια μικρή ντουλάπα».

Αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πλάνα με δεκάδες μαθητές καθώς έβγαιναν από το σχολείο, πολλοί με τα χέρια ψηλά ή σταυρωμένα πίσω από το κεφάλι, μπροστά σε πάνοπλους αστυνομικούς.

Ασθενοφόρα, οχήματα της πυροσβεστικής, περιπολικά και τεθωρακισμένα της αστυνομίας κατέκλυσαν την περιοχή γύρω από το λύκειο, που είχε περίπου 3.000 μαθητές το 2014. Τα θύματα διακομίστηκαν σε νοσοκομεία με ελικόπτερα.

Η 291η επίθεση ενόπλου μέσα σε σχολείο από τις αρχές του 2013

Αυτή ήταν «η 291η επίθεση ενόπλου μέσα σε σχολείο από τις αρχές του 2013», τόνισε η Σάνον Γουότς, ιδρύτρια της οργάνωσης «Moms Demand Action For Gun Sense In America» («Μητέρες απαιτούν δράση για να επικρατήσει η λογική όσον αφορά την οπλοκατοχή στην Αμερική»), η οποία μάχεται για να σταματήσει η διάδοση των όπλων.

Συλλυπητήρια Τραμπ μέσω Twitter

«Οι προσευχές και και τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες του φρικτού συμβάντος στη Φλόριντα. Κανένα παιδί, καθηγητής ή κάποιος άλλος δεν θα πρέπει να αισθάνεται μη ασφαλής σε αμερικανικό σχολείο», έγραψε σε tweet ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ, όπως ενημέρωσε ο ίδιος, είχε επικοινωνία με τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρικ Σκοτ, με τον οποίο και συνεργάζονται για την επιβολή του νόμο

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman