ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Γαλλία: Ρεκόρ εξαγωγών Σαμπάνιας και κρασιών στις ΗΠΑ και Κίνα

Tweet
Share
Tweet
Share

Σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Εξαγωγέων Γαλλικών Κρασιών και Οινοπνευματωδών Ποτών (FEVS). Κάνει λόγο για νέο ρεκόρ στις εξαγωγές γαλλικών κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών το οποίο αποδίδει στις ισχυρές πωλήσεις των γαλλικών προϊόντων στις ΗΠΑ και την Κίνα παρά την ανατίμηση του ευρώ

Τα κρασιά και τα οινοπνευματώδη ποτά καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση στη λίστα με τις εξαγωγές της Γαλλίας, πίσω από την αεροπορική βιομηχανία και μπροστά από τα αρώματα και τα καλλυντικά.

Οι πωλήσεις στο εξωτερικό ανήλθαν στα 12,91 δισεκ. ευρώ, αυξημένες κατά 8,5% σε σχέση με το 2016, σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδίας. Οι πωλήσεις κρασιού επίσης αυξήθηκαν κατά 6% βάσει όγκου, καταγράφοντας την πρώτη τους αύξηση εδώ και πέντε χρόνια.

Βασικός παράγοντας για τις εξαγωγές ήταν κυρίως οι ΗΠΑ και η Κίνα, η πρώτη και η τρίτη μεγαλύτερη αγορά για γαλλικά κρασιά και οινοπνευματώδη ποτά.

Στις ΗΠΑ, οι πωλήσεις αυξήθηκαν 9,5% και ξεπέρασαν το όριο των 3 δισεκ. ευρώ για πρώτη φορά, χάρη στο κονιάκ, που αντιστοιχεί στο 40% της αξίας των εξαγωγών.

Στην Κίνα, όπου η ευημερία της μεσαίας τάξης αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για τις πωλήσεις των προϊόντων πολυτελείας, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 24,5% στο 1,2 δισεκ. ευρώ, κυρίως χάρη στο κονιάκ και τα κρασιά Bordeaux.

Συνολικά, οι εξαγωγές κονιάκ αυξήθηκαν κατά 10,8% στα 3,07 δισεκ. ευρώ το 2017.

Οι πωλήσεις κρασιού αυξήθηκαν κατά 9,6% στα 8,67 δισεκ. ευρώ, περιλαμβανομένης της αύξησης των πωλήσεων σαμπάνιας κατά 7,4% στα 2,82 δισεκ. ευρώ, σύμφωνα με τη FEVS.

Στη Βρετανία, τη δεύτερη μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά της Γαλλίας για κρασιά και οινοπνευματώδη ποτά, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2,7% στο 1,33 δισ. ευρώ.

Οι πωλήσεις σαμπάνιας στη Βρετανία, ωστόσο, μειώθηκαν κατά 4-5% λόγω της ανατίμησης του ευρώ έναντι της στερλίνας ύστερα από το δημοψήφισμα για το Brexit.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman