ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Σερβιτόροι και μπάρμαν δουλεύουν, οι επιστήμονες;

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Σερβιτόροι, τραπεζοκόμοι και μπάρμαν είναι στην πρώτη θέση των προσλήψεων του Απριλίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συστήματος Εργάνη, που δημοσιοποίηθηκαν χθες έγιναν 50.237 προσλήψεις για τα τρία αυτά επαγγέλματα ενώ οι αποχωρήσεις ανήλθαν σε 26.208 δημιουργώντας ένα θετικό ισοζύγιο νέων θέσεων εργασίας της τάξης της 24.029.

Το ένα τέταρτο των προσλήψεων του Απριλίου αφορούν μάγειρες ξενοδοχείων και εστιατορίων με 26.633 αναγγελίες και θετικό ισοζύγιο 15.052 θέσεις εργασίας.

Καμαριέρες σε ξενοδοχεία, υπάλληλοι υποδοχής και ενημέρωσης πελατών, ρεσεψιονίστ και γκρουμ είναι οι επόμενες δύο μεγάλες κατηγορίες επαγγελμάτων με το ισοζύγιο να καταγράφεται επίσης θετικό σχεδόν κατά 19.000 θέσεις.

Οι υπόλοιπες κατηγορίες επαγγελμάτων που συμπλήρωνουν τη λίστα του συστήματος Εργάνη με τα δέκα επαγγέλματα που έχουν τα υψηλότερα θετικά ισοζύγια προσλήψεων-απολύσεων για τον μήνα Απρίλιο είναι:

Λαντζέρηδες
Πωλητές
Υπάλληλοι γραφείου
Καθαριστές και καθαρίστριες
Οδηγοί διαφόρων επαγγελμάτων
Ανειδίκευτοι εργάτες

Στον πίνακα του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ καταγράφονται τα δέκα επαγγέλματα με τα υψηλότερα θετικά ισοζύγια προσλήψεων απολύσεων τον ΑπρίλιοΣτον πίνακα του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ καταγράφονται τα δέκα επαγγέλματα με τα υψηλότερα θετικά ισοζύγια προσλήψεων απολύσεων τον Απρίλιο

apasholisi

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συμβολή του τουριστικού κλάδου στο ΑΕΠ της χώρας είναι εντυπωσιακή, καθώς το 2017 έφτασε στο 27,7%.

Η νέα μελέτη του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για τη συνεισφορά του τουρισμού στην ελληνική οικονομία καταδεικνύει ότι ο ελληνικός τουρισμός παρουσίασε πέρυσι αύξηση εσόδων από το εξωτερικό κατά 11,4% ή κατά 1,45 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2016.

Η συνολική αύξηση της τουριστικής δραστηριότητας εκτιμάται σε 1,56 δισ. ευρώ (από 16,7 δισ. ευρώ άμεσης συνεισφοράς στο ΑΕΠ το 2016 σε 18,3 δισ. ευρώ το 2017). Επίσης, ο τουρισμός συνέβαλε άμεσα στη δημιουργία του 10,3% του ΑΕΠ της χώρας, ενώ η άμεση και έμμεση συμβολή του εκτιμάται από 22,6% έως 27,3%.

Τα αποτελέσματα της μελέτης, δείχνουν ότι ο τουρισμός είναι ένας τομέας με μεγάλη διάχυση ωφελειών στην οικονομία, καθώς για κάθε 1 ευρώ τουριστικού εσόδου, το ΑΕΠ της χώρας αυξάνεται κατά 2,2 έως 2,65 ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2022 Premium S.A. All Rights Reserved.