ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ινδοί επιστήμονες βραβεύτηκαν για gadget που προστατεύει τις γυναίκες

Tweet
Share
Tweet
Share

Με το ποσό του ενός εκατ. δολαρίων βραβεύτηκε μία κατασκευασμένη στην Ινδία συσκευή ασφαλείας που προστατεύει τις γυναίκες από τυχόν επιθέσεις

Η συσκευή μπορεί να φορεθεί σαν κόσμημα - δαχτυλίδι ή κολιέ- και λειτουργεί ανεξάρτητα από το τηλέφωνο, το οποίο είναι συνήθως το πρώτο πράγμα που παίρνουν οι δράστες κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης. Στέλνει σήματα που βασίζονται σε δύο διαστάσεις αντί για μία και εκτός από τα προειδοποιητικά σήματα μπορεί επίσης εάν ενεργοποιηθεί, να στείλει ζωντανές ηχογραφήσεις σε πέντε κηδεμόνες των κοριτσιών.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε το 2016 μετά από ένα ξέσπασμα βιασμών στην Ινδία, που τράβηξε τα φώτα των διεθνών μέσων και η Leaf Wearables, η εταιρεία πίσω από την καινοτόμα συσκευή, ελπίζει ότι η χρήση αυτής της τεχνολογίας θα λύσει το μείζον πρόβλημα των σεξουαλικών επιθέσεων σε όλο τον κόσμο.

Η Leaf ήταν μεταξύ των πέντε φιναλίστ στον διαγωνισμό που ζητούσε μια ξεχωριστή συσκευή που θα ειδοποιούσε τις υπηρεσίες διάσωσης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, θα κοινοποιεί τη θέση μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης, ακόμη και σε περιπτώσεις χαμηλής συνδεσιμότητας, και θα κοστίζει λιγότερο από 40 δολάρια.



Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman