ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Φλαμπουράρης: Με... αντιπαροχή τα αεροδρόμια

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας την Τρίτη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους πολιτικούς, και όχι μόνο, να «επαναπατρίσουν» τις καταθέσεις τους, τονίζοντας ότι «όλοι οι πολιτικοί και οι μη πολιτικοί πρέπει να φέρουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα. Δίνουμε ένα αγώνα ύπαρξης και χρειάζεται και το 1 ευρώ για να προχωρήσει αυτός ο αγώνας», ενώ άφησε αιχμές για τον Γκίκα Χαρδούβελη λέγοντας πως «άλλο να είσαι σύμβουλος πρωθυπουργού και να τα βγάζεις έξω για να μη σε πιάσουν και άλλο να τα έχεις στο εξωτερικό από το 2012».

Σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, είπε χρακτηριστικά πως «δεν ξεπουλάμε τα ασημικά... Βελτιώνουμε ό,τι μπορούμε σε συμβάσεις που έχουν προχωρήσει», επισημαίνοντας ειδικά για τα αεροδρόμια πως δεν έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, και ότι «δεν μπορούν να δοθούν πακέτο 14 αεροδρόμια σε μια εταιρεία που βασικός μέτοχος είναι κρατική εταιρεία της Γερμανίας».

Όσον αφορά στο Ελληνικό ο κ. Φλαμπουράρης τόνισε ότι υπάρχει μελέτη του Πολυτεχνείου για αξιοποίησή του με ήπια ανάπτυξη. «Εγώ έχω μιλήσει για αξιοποίηση με συμμετοχή του ελληνικού δημόσιου, εμείς έχουμε το οικόπεδο οι άλλοι τα λεφτά, το παραχωρούμε με 50%-50% τα κέρδη, όπως κάναμε με την αντιπαροχή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όποιος θέλει να κάνει μονάδα να κάνει δικά του δίκτυα είναι ελεύθερος δεν μπορούμε να πωλήσουμε τη ΔΕΗ» ξεκαθάρισε δε. ο κ. Φλαμπουράρης. «Είμαστε σίγουροι ότι θα προέλθει η χρηματοδότηση από τους συμμάχους μας, και το θέλουμε, εμείς από κει και πέρα κάνουμε τα κουμάντα μας μην βρεθούμε προ αδιεξόδου (...) δεν θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα» συμπλήρωσε δε, με αφορμή το δημοσίευμα της Καθημερινής για επαφές με κινεζικά funds.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Eurogroup, έκανε λόγο για «ανακωχή με βασικό χαρακτηριστικό ό,τι ψήφισε ο λαός» προσαρμογή και σχετική αναγνώριση μιας πραγματικότητας από τους θεσμούς. «Δεν γίνεται πα να παίζουμε με αυτή την ιστορία... Είναι υποχρεωμένοι να δουν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν σε αυτή την πολιτική, νομίζω οτι αρχίζει να γίνεται κατανοητό, σταδιακά, δεν μπορούν να αλλάξουν ξαφνικά», είπε αναφερόμενος στους εταίρους.

Τέλος διαβεβαίωσε πως «Μέτρα λιτότητας δεν πρόκειται να υπάρξουν, μόνο φόρος στα υψηλά εισοδήματα που δεν είναι φόρος λιτότητας ούτε έκτακτος φόρος» και τόνισε ότι δεν βλέπει πιθανότητα δημοψηφίσματος ή εκλογών. «Είμαστε υποχρεωμένοι να κυβερνήσουμε», κατέληξε ο υπουργός Επικρατείας.

Πηγή: www.reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2019 Premium S.A. All Rights Reserved.