ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Facebook και Twitter «κατέβασαν» λογαριασμούς που συνδέονται με Ιράν-Ρωσία

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Σε απενεργοποίηση ή διαγραφή λογαριασμών προχώρησαν αμφότερα Facebook και Twitter, οι οποίοι συνδέονται με τη Ρωσία και το Ιράν, και είτε δεν είναι «αυθεντικές» είτε παρουσιάζουν «συμπεριφορά χειραγώγησης», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή του Facebook, τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ, περισσότερες από 650 ιστοσελίδες ήταν «παραπλανητικές», ενώ το Twitter ανακοίνωσε ότι απενεργοποίησε 284 λογαριασμούς που φαίνονταν να συνδέονται με το Ιράν.

Οι νέες ανακοινώσεις από τις ιστοσελίδες κοινωνικές δικτύωσης έρχονται να προστεθούν στη χθεσινή της Microsoft, βάσει της οποίας εντοπίστηκαν και απετράπησαν πιθανές κυβερνοεπιθέσεις εναντίον συντηρητικών think tanks των ΗΠΑ.  

«Απαγορεύουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές, καθώς θέλουμε ο κόσμος να μπορεί να εμπιστεύεται τις επαφές που κάνει», δήλωσε σε ανακοίνωσή του το Facebook. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι επίμαχοι λογαριασμοί, εντοπίστηκαν έπειτα από έρευνες μηνών και όλοι συνδέονταν με κάποιον τρόπο με εκστρατείες στο Ιράν και τη Ρωσία. 

Αν και οι έρευνες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, σύμφωνα με το Facebook, οι λογαριασμοί αυτοί είχαν στόχο χρήστες σε διάφορες υπηρεσίας στη Μέση Ανατολή, τη Λατινική Αμερική, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ.Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.