ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

«Mary Ventura and the Ninth Kingdom» το άγνωστο μυθιστόρημα της ποιήτριας Σύλβια Πλαθ

Tweet
Share
Tweet
Share

Ένα άγνωστο, σύντομο μυθιστόρημα που έγραψε η ποιήτρια Σύλβια Πλαθ σε ηλικία 20 ετών, θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2019, σύμφωνα με τον Guardian. Ο λόγος για το «Mary Ventura and the Ninth Kingdom» το οποίο αφηγείται ένα μοιραίο ταξίδι με τρένο, ένα μυθιστόρημα εντελώς αντίθετο - ως προς το ύφος - με ό,τι άλλο έγραψε η ποιήτρια πριν ή μετά από αυτό.

Η ιστορία ακολουθεί μια νεαρή γυναίκα, της οποίας η μητέρα και ο πατέρας την εγκαταλείπουν σε ένα βαγόνι, επιπλωμένο με μπορντό βελούδινα καθίσματα. Εκεί η Μαίρη θα συναντήσει μια ευγενική γυναίκα που την καθοδηγεί καθώς το τρένο τρέχει, περνώντας από σκοτεινές σήραγγες και ένα ψυχρό φθινοπωρινό τοπίο. Στο σταθμό για το έκτο βασίλειο, ένας-ντυμένος στα μαύρα-συνοδηγός καθοδηγεί μια χλωμή γυναίκα να κατέβει από το τρένο, παρά τις διαμαρτυρίες της. Η Μαίρη ανακουφίζεται από το γεγονός ότι οι υπόλοιποι επιβάτες φαίνονται ικανοποιημένοι, αλλά η ήρεμη αδιαφορία τους για τον τελικό τους προορισμό γεμίζει την σύντροφό της με τρόμο.

«Πολλές από τις πρώτες ιστορίες της Πλαθ προέρχονται από σκηνές της ζωής της και ασχολούνται με γεγονότα και καταστάσεις που είχε βιώσει η ίδια», ανέφερε ο βιογράφος,  Άντριου Γουίλσον, του οποίου το έργο «Mad Girl’s Love Song», που κάνει ένα απολογισμό των πρώτων χρόνων της Πλαθ, δημοσιεύτηκε το 2013.

Η Πλαθ έγραψε το μυθιστόρημα τον Δεκέμβριο του 1952, ενώ ήταν τριτοετής υπότροφος φοιτήτρια στο κολέγιο Smith. Αυτή ήταν μια συναρπαστική αλλά ταραχώδης περίοδο για την Πλαθ.

«Βρισκόταν κάτω από μεγάλη πίεση, που πολλές φορές την δημιουργούσε η ίδια», είπε ο Γουίλσον για εκείνη την περίοδο. «Ήταν απίστευτα ανταγωνιστική και είχε συνηθίσει στο να είναι η καλύτερη. Κάποια στιγμή βρέθηκε περιτριγυρισμένη από νέες γυναίκες το ίδιο, αν όχι περισσότερο, ταλαντούχες από εκείνη. Έπρεπε να συμπληρώνει το εισόδημά της και έτσι καθάριζε πατάτες και έκοβε λαχανικά στην κουζίνα του κολλεγίου. Επιπλέον, κέρδιζε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό από τη συγγραφή ποιημάτων και ιστοριών».

Το άγνωστο μυθιστόρημα  της εξαιρετικής ποιήτριας ανήκει σε μια σειρά ανεξάρτητων μικρών μυθιστορημάτων που κυκλοφορούν από τον Faber & Faber για να σηματοδοτήσουν την 90η επέτειο του βρετανικού εκδοτικού οίκου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman