ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το Volvo XC40 Women’s World Car of the Year

Tweet
Share
Tweet
Share

Το Volvo XC40 βραβεύτηκε ως Women’s World Car of the Year (WWCOTY) 2018. Τα άλλα πέντε μοντέλα που επελέγησαν στο τελικό στάδιο, κατά την ένατη διοργάνωση αυτού του βραβείου, ήταν τα Jaguar E-Pace και I-Pace, BMW X2, Porsche Cayenne και Peugeot 508.

Η κριτική επιτροπή για το βραβείο WWCOTY αποτελείται από 34 γυναίκες δημοσιογράφους από 27 χώρες. Σε διάστημα ενός μηνός, χρησιμοποιώντας ένα νέο σύστημα ψηφοφορίας που έλαβε υπόψη τη διαθεσιμότητα των οχημάτων κατά τη διάρκεια του έτους και τις τάσεις στην αγορά, κατέληξαν στο μοντέλο του έτους σε δύο γύρους. Στον δεύτερο γύρο οι φιναλίστ πέραν του Volvo XC40, ήταν οι Jaguar E-PACE και Jaguar I-PACE.

Το Volvo XC40 είναι ένα compact πολυτελές SUV που κατασκευάστηκε από την Volvo Cars, σχεδιάστηκε από τον Thomas Ingenlath και παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2017. Ήταν η πρώτη φορά που κυκλοφόρησε ένα SUV με πέντε πόρτες από τη Volvo Cars.

Έκτοτε, το Volvo XC40 έχει κερδίσει μια σειρά βραβείων, μεταξύ των οποίων στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το βραβείο “Ευρωπαϊκό αυτοκίνητο της χρονιάς 2018”.

Η Grant Thornton, εποπτεύει τη διαδικασία για το Women’s World Car of the Year από την έναρξή του το 2009. Η διαδικασία αξιολόγησης γίνεται με μυστική ψηφοφορία και οι ψήφοι παρακολουθούνται από το γραφείο της εταιρείας στο Auckland (Νέα Ζηλανδία). Ο συνεργάτης, Paul Kane, δήλωσε ότι οι υποψήφιοι για τελική ψηφοφορία φέτος ήταν εξαιρετικά κοντά, αλλά τελικά, το XC40 πέρασε την Jaguar E-PACE και κατέκτησε το κορυφαίο βραβείο.

Holly Reich Dream Car Award

Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής καλούνται να επιλέξουν επίσης το αυτοκίνητο των ονείρων τους, αυτό που θα ήθελαν να κατέχουν και να οδηγούν. Λαμβάνοντας τις περισσότερες ψήφους σε αυτή την κατηγορία, νικητής είναι η Aston Martin Vantage.

Το V8 4.0 twin-turbocharged V8 σχεδιάστηκε από τον Marek Reichman, τον βρετανό βιομηχανικό σχεδιαστή ο οποίος είναι Chief Creative Officer και επικεφαλής στούντιο στην Aston Martin. Το βραβείο Dream Car είναι αφιερωμένο σε ένα μέλος της κριτικής επιτροπής για το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς για τις Γυναίκες, από τη Νέα Υόρκη, που πέθανε τον Οκτώβριο του 2016. Η Holly Reich βρισκόταν στην κριτική επιτροπή για έξι χρόνια.

Woman of Worth Award – WOW

Αυτό είναι ένα βραβείο που απονεμήθηκε για πρώτη φορά φέτος. Αναγνωρίζει μια γυναίκα στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας την οποία η Κριτική Επιτροπή θεωροεί άξια ιδιαίτερης αναφοράς. Νικήτρια είναι η Fiona Pargeter της Jaguar Land Rover.

Η πρώην παγκόσμια διευθύντρια επικοινωνίας και PR προήχθη πρόσφατα στο νέο ρόλο του customer experience director της Jaguar Land Rover, με την πρόσθετη ευθύνη των marketing communications. Τα μέλη της Επιτροπής δήλωσαν ότι η Fiona ενθάρρυνε με συνέπεια τις γυναίκες να συμμετέχουν στα λανσαρίσματα, στις εκδηλώσεις για τις γυναίκες, αλλά και σαν πελάτες και συνέβαλε σημαντικά στη μετατροπή της Jaguar Land Rover σε μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο.

Πηγή: www.fleetnews.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman