ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Τα Χριστούγεννα ήταν πάντα ξεχωριστά στη Νέα Υόρκη. Και είναι καλό που έχουμε αυτές τις vintage εικόνες για να το αποδείξουμε!

Η Νέα Υόρκη είναι ένα παγκόσμιο πρότυπο για τις γιορτές των Χριστουγέννων και τίποτα δεν είναι πιο χαρακτηριστικό  τα Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη περισσότερο από το τεράστιο παραδοσιακό δέντρο στο κέντρο Rockefeller. Η ιστορία του είναι λαμπερή και υπάρχουν πολλά να μάθουμε όταν εξετάζουμε την ανάπτυξη μιας τόσο γνωστής παράδοσης μέσα από τους φακούς της φωτογραφικής ιστορίας.

Christmas New York Pictures

Christmas New York Pictures

Το πρώτο δέντρο στο Rockefeller Center

Γνωρίζατε ότι το πρώτο «ανεπίσημο» δέντρο που πήρε ποτέ μέρος στο Κέντρο Rockefeller δημιουργήθηκε από τους εργάτες λίγο μετά την κατασκευή του Κέντρου το 1931; Ακριβώς στη Μεγάλη Ύφεση, οι εργάτες ήταν τόσο ευγνώμονες για τη δουλειά τους, που ως δείγμα της εκτίμησής τους, τοποθέτησαν ένα έλατο  των είκοσι ποδιών και το διακόσμησαν με κουτιά από κασσίτερο, και χάρτινες γιρλάντες.

Christmas New York Pictures

Δύο χρόνια αργότερα, το πρώτο "επίσημο" Rockefeller δένδρο ήταν αναμμένο, ένα έλατο 50 ποδιών σχεδιασμένο ως διαφημιστικό κουδούνι για την προώθηση του νεόκτιστου κτιρίου. Έτσι, ναι, πολλές παραδόσεις εορταστικών διακοπών στη Νέα Υόρκη εγκαινιάστηκαν ως στρατηγικές μάρκετινγκ. Όπως, για παράδειγμα η παρέλαση την ημέρα των ευχαριστιών του πολυκαταστήματος Macy’s.

Το Δέντρο Rockefeller έχει ανεγερθεί από τότε, αν και υπήρξαν περιπτώσεις στις οποίες δεν μπορούσε να είναι αναμμένο. Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, λόγω των κανονισμών περί συσκότισης , δεν υπήρχαν φώτα Χριστουγέννων τοποθετημένα στα έλατα και τα στολίδια έπρεπε να είναι κατασκευασμένα από βαμμένα ξύλινα αστέρια και μπάλες

Christmas New York Pictures.

Ένα πραγματικό θέαμα

 Το 1949, το δέντρο Rockefeller ήταν ιδιαίτερα αξιοσημείωτο, δεδομένου ότι έδωσε ένα φωτισμένο θέαμα που παρήγαγε μερικές από τα χειρότερα κυκλοφοριακά μποτιλιαρίσματα που είχαν ποτέ πλήξει τους δρόμους της Νέας Υόρκης μέχρι εκείνη τη στιγμή. Για τον απλούστατο λόγο ότι οι  οδηγοί επιβράδυναν για να πάρουν μια γεύση από το εκθαμβωτικό θέαμα!

Christmas New York Pictures

Ανυψώνοντας έναν γίγαντα

 Με ένα γιγάντιο δέντρο 76 ποδιών, το 1949 ήταν ένα καλό έτος για την παράδοση του Rockefeller Center. Το δέντρο κοσμείται με πάνω από 7.500 φώτα και πάνω από 500 πλαστικές μπάλες, ψεκασμένες με λευκό χρώμα για να του δίνουν τη χαρακτηριστική χιονισμένη εμφάνιση.

 Αλλά αυτό το δένδρο στο Rockefeller Center δεν είναι το μοναδικό χριστουγεννιάτικο δέντρο της Νέας Υόρκης. Υπάρχει μακρά παράδοση και στο Madison Square Park, το οποίο ξεκίνησε το 1912 και συνεχίζει να είναι ισχυρό. Λιγότερο γνωστό, σίγουρα, αλλά σίγουρα όχι λιγότερο θεαματικό.

Christmas New York Pictures

Το δεύτερο έτος για το δέντρο Madison Square Park

Christmas New York Pictures

 Είναι σίγουρα ένα όμορφο θέαμα επίσης.

Christmas New York Pictures

Ψώνια στο χιόνι Δεν θα ήταν τα Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη χωρίς τα ατελείωτα πλήθη σε ένα ξεφάντωμα αγορών. Τότε, όπως και τώρα, οι άνθρωποι γεμίζουν τους δρόμους με μια τρέλα για τις εορταστικές διακοπές που προσπαθούν να βρουν εκείνα τις last-minute αγορές, τέλεια δώρα για τις οικογένειες, τους φίλους και τους αγαπημένους τους. Σίγουρα ήταν τόσο αγχωτικό, όπως είναι τώρα, όμως αυτές οι γυναίκες στη φωτογραφία φαίνονται μάλλον χαρούμενες το 1945!

Christmas New York Pictures

Πρώτος πωλητής Χριστουγέννων

 Και δεδομένου ότι τα χριστουγεννιάτικα δέντρα είναι το κεντρικό θέμα για τους εορτασμούς της σεζόν, αξίζει να δείτε αυτή τη φωτογραφία από τη δεκαετία του 1910 που χαρακτηρίζει έναν από τους πρώτους πωλητές δέντρων στη Νέα Υόρκη!

Christmas New York Pictures

 Και είναι σίγουρα ενδιαφέρον να βλέπεις τον Σάντα να απολαμβάνει τον καφέ του σε αυτή τη φωτογραφία του 1962.

Christmas New York Pictures

 Εδώ είναι και πάλι, μοιράζοντας χαρά τη δεκαετία του 1950!

Όπως μπορείτε να δείτε, τα Χριστούγεννα έχουν ιδιαίτερη θέση στην καρδιά της Νέας Υόρκης εδώ και πολύ καιρό. Και χάριν της τεχνολογίας  για το θαύμα της φωτογραφικής μηχανής: επιτρέπει στους φωτογράφους της εποχής  να καταγράψουν την ιστορία με έναν πολύ μαγικό τρόπο!

Α, και Καλά Χριστούγεννα!

Π.Τ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2019 Premium S.A. All Rights Reserved.