ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Εκπτώσεις στο κυβερνητικό πρόγραμμα σίτισης

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Σημαντικά λιγότερος θα είναι τελικά ο αριθμός των δικαιούχων του επιδόματος σίτισης που προβλέπει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου διευκρίνισε στη Βουλή σήμερα Πέμπτη ότι το βοήθημα θα δοθεί σε 153.000 οικογένειες και όχι σε 300.000 που είχε αναφερθεί αρχικά.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή η αναπληρώτρια υπουργός κοινωνικής αλληλεγγύης είχε υποστηρίξει ότι το επίδομα -που υπολογίζεται κατά μέσο όρο σε 100 ευρώ το μήνα- θα δοθεί σε 300.000 οικογένειες. Χθες όμως κατά τη β’ ανάγνωση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας απεκάλυψε την ύπαρξη εγγράφου του υπουργείου Εργασίας, της 2ης Μαρτίου στο οποίο αναφέρεται ότι κατ΄ ανώτατο όριο θα ωφεληθούν 170.000 οικογένειες ή 300.000 φυσικά πρόσωπα.

Στην απάντησή της, η κυρία Φωτίου παρουσίασε νεότερο έγγραφο της ίδιας γενικής διεύθυνσης όπου αναφέρεται ότι θα ωφεληθούν κατά ανώτατο όριο 300.000 φυσικά πρόσωπα, ή 153.000 νοικοκυριά. «Το ύψος της μέσης μηνιαίας επιδότησης για σίτιση από το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκτιμάται σε 100 ευρώ ανά νοικοκυριό και σε συνολικό κόστος για το έτος 2015 για οκτώ ημερολογιακούς μήνες, θα ανέλθει σε 136 εκ. ευρώ» αναφέρεται στο έγγραφο.

Η ΝΔ άσκησε, πάντως, σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα καταλογίζοντάς της ότι είπε ψέματα για τον πραγματικό αριθμό των δικαιούχων. «Σήμερα έπεσαν οι μάσκες και αποκαλύφθηκαν τα ψέματα. Ήταν προφανές ότι τα 300 χιλιάδες νοικοκυριά που δήθεν θα περιελάμβανε το μέτρο για τη σίτιση δεν καλύπτονται από αυτά που έχει ήδη προϋπολογίσει» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης και συμπέρανε: «άρα οι υποσχέσεις που μοίρασε η κυβέρνηση στον κόσμο και τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Βαρουφάκης στους εταίρους προχθές ήταν εκτός τόπου και χρόνου».

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση πέρυσι η κυβέρνηση Σαμαρά « διένειμε 450 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων χωρίς οικονομικά ισοδύναμα. Η συγκυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου από τα 2 δις ευρώ που υποσχέθηκε στη Θεσσαλονίκη ότι θα διέθετε άμεσα, αναζητά τώρα 200 εκ. ευρώ με ισοδύναμα, δηλαδή με νέα μέτρα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.