ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η υποκρισία για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια

Tweet
Share
Tweet
Share

Του Σταύρου Κωνσταντινίδη 

Ας παρακολουθήσουμε με απλό και συνοπτικό τρόπο τον απόλυτο ανορθολογισμό και την υποκρισία όσων επιθυμούν να διατηρήσουν το μονοπώλιο των δημοσίων πανεπιστημίων στη χώρα και αντιστέκονται στην κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος:

  1. Σήμερα έχεις τη δυνατότητα να πας στο εξωτερικό και να σπουδάσεις σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο του οποίου η ισοτιμία του πτυχίου αμέσως αναγνωρίζεται υποχρεωτικά στο εσωτερικό.

    2.Να σπουδάσεις σε εκπαιδευτήρια στην Ελλάδα, που είναι συμβεβλημένα με Πανεπιστήμια είτε δημόσια ειτε ιδιωτικά του εξωτερικού, και να αναγνωριστεί άμεσα και υποχρεωτικά το πτυχίο σου.

    3. Να πας σε δημόσιο πανεπιστήμιο όπου να πληρώνεις δίδακτρα.

    4. Οταν το σύνολο των παιδιών της μέσης εκπαίδευσης καταφεύγουν συντριπτικά σε ιδιωτικά φροντιστήρια, με δαπάνες δυσθεώρητες για τον εθνικό προϋπολογισμό και ακυρώνοντας την ουσία της εκπαιδευτικής διαδικασίας τουλάχιστον στο Λύκειο .

    5.Ωστόσο δεν επιτρέπουμε να ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια, ωθώντας τους νέους μας στο εξωτερικό (με μεγάλη πιθανότητα να παραμείνουν) και αποτρέποντας νέους απο το εξωτερικό να έρθουν να σπουδάσουν στην Ελλάδα, φέρνοντας συνάλλαγμα και τον τουρισμό των οικείων τους, και τη σχέση με τη χώρα. Με τεράστια ωφέλεια στην οικονομία αλλά κυρίως στην έρευνα και στην παραγωγική διασύνδεση με τις επιχειρήσεις

    6. Αφήνω κατα μέρους την ευελιξία που θα επέλθει απο την διασύνδεση της εκπαίδευσης με την πραγματική αγορά εργασίας

    7. Κάποτε θυμάστε έως και τη δεκαετία του 90 είχαμε πολλούς Κύπριους φοιτητές στα Πανεπιστήμια γιατι στην Κύπρο δεν υπήρχε ουσιαστικά ανώτατη εκπαίδευση. Σήμερα η Κύπρος έφτιαξε εξαίρετα δημόσια Πανεπιστήμια και ακομη πιο σπουδαία ιδιωτικά, όπου σπουδάζουν χιλιάδες ελληνόπουλα
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman