ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Fortnite: Παιχνίδι με το οποίο παιδιά - χάκερ κερδίζουν πολλά λεφτά

Tweet
Share
Tweet
Share

Παιδιά ηλικίας 14 ετών κερδίζουν χιλιάδες λίρες την εβδομάδα ως μέλη ενός παγκόσμιου δικτύου hacking που χτίστηκε γύρω από το δημοφιλές παιχνίδι Fortnite

Περίπου 20 χάκερ δήλωσαν στο BBC ότι έκλεβαν ιδιωτικούς λογαριασμούς παικτών , που είχαν φτάσει σε κορυφαίο επίπεδο στο παιχνίδι, και τους μεταπωλούσαν ηλεκτρονικά.

Το δημοφιλές παιχνίδι μπορεί να είναι δωρεάν για όλους, ωστόσο υπάρχουν premium πακέτα που μπορεί να τα αγοράσει όποιος θέλει. Αυτό δίνει την ευκαιρία σε χάκερς να εκμεταλλευτούν τις γνώσεις τους και να βγάλουν χιλιάδες δολάρια από τη μαύρη αγορά, καθώς δεν διαθέτουν όλοι χρήματα για να «βελτιώσουν« τους λογαριασμούς τους. 

Η εταιρία Epic, αρνήθηκε να σχολιάσει την επικρατούσα κατάσταση, αλλά δήλωσε ότι εργάζεται για να ενισχύσει την ασφάλεια των λογαριασμών των χρηστών.

Σημειώνεται ότι το  παιχνίδι έχει πάνω από 200 εκατομμύρια ενεργούς παίκτες.

Τα αδικήματα όπως αυτό εμπίπτουν στο νόμο περί αθέμιτης χρήσης της τεχνολογίας και μπορούν να φέρουν ποινή φυλάκισης δύο ετών. Ωστόσο, ορισμένοι έφηβοι, που δεν ξεπερνούν τα 16 έτη, δεν δείχνουν να ανησυχούν ή να νιώθουν τύψεις.

«Δεν μπορείτε να πιάσετε κανέναν, δεν υπάρχει έλεγχος», είπε ένας 17χρονος Σλοβένος, που έχει δικιά του ιστοσελίδα πουλώντας σπασμένους κωδικούς για το παιχνίδι.

Ένας άλλος χάκερ παρουσίασε τα κέρδη του από το παιχνίδι  που κυμαίνονται από από 50 έως 300 βρετανικές λίρες ημερησίως.

Το θέμα της παραβίασης  λογαριασμών στο Fortnite παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Epic τον Μάρτιο, αλλά  δήλωσε ότι εξετάζει το πρόβλημα.

Οι χάκερ λένε ότι καθιστά εξαιρετικά δύσκολο για αυτούς να αποκτήσουν πρόσβαση σε έναν λογαριασμό εάν οι παίκτες προσθέτουν τη λειτουργία «ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων» στους λογαριασμούς τους.

Η Epic ενθαρρύνει το μέτρο ασφάλειας ανταμείβοντας όσους την υιοθετήσουν με premium αξεσουάρ για το παιχνίδι, αλλά επέλεξε να μην κάνει το βήμα υποχρεωτικό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.