ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Στα άδυτα των κατοικιών των σταρ – θρύλων του Χόλυγουντ

Tweet
Share
Tweet
Share

Το βιβλίο Hollywood Modern: Houses of the Stars, το οποίο δημοσιεύθηκε πρόσφατα από τον οίκο Rizzoli και διατίθεται στο Amazon, είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα βιβλία αρχιτεκτονικού σχεδίου του έτους. Είναι κάτι πολύ περισσότερα από ένα απλό βιβλίο για την αρχιτεκτονική ή τα όνειρα και τις εμονές των διασημοτήτων.

Οι συγγραφείς Michael Stern και Alan Hess εξερευνούν το πάθος για υψηλό σχεδιασμό που εξέθεσαν πολλές διασημότητες στην οικοδόμηση και διακόσμηση των ιδιωτικών κατοικιών τους, όπου ζούσαν την καθημερινότητά τους.

PICTURED: Steve McQueen Residence Courtesy Rizzoli

Από τον Charlton Heston στον Frank Sinatra και τον Steve McQueen στον Leonardo DiCaprio, οι συγγραφείς αποκαλύπτουν μερικές πανέμορφες κατοικίες, οι οποίες σπάνια, είναι ανοικτές, στο κοινό.

PICTURED: Frank Sinatra Residence Courtesy Rizzoli

Εμφανίζουν 24 σπίτια σχεδιασμένα από σπουδαίους αρχιτέκτονες για διάσημους πελάτες τους, δίνοντας μια "οικεία περιήγηση" στους χώρους τους, πολλά από τα οποία έχουν διατηρηθεί τέλεια από νέους ιδιοκτήτες, άλλα που ανήκουν ακόμα στα αστέρια ή στις οικογένειές τους, μαζί με τα πορτρέτα των διάσημων ονομάτων .

PICTURED: Gary Cooper Residence Courtesy Rizzoli

Οι όμορφες φωτογραφίες στο βιβλίο, τόσο νέες όσο και αρχειακές, προέρχονται από διάφορους γνωστούς φωτογράφούς, όπως τους Slim Aarons, Richard Avedon, Julius Shulman και Tim Street-Porter.

PICTURED: Charlton Heston House Courtesy Rizzoli

Το βιβλίο ξεκινάει με τη δεκαετία του 1930 και διαπερνά τη χρυσή εποχή του Mid-Century Modern, μέχρι σήμερα.

PICTURED: Charlton Heston Courtesy Rizzoli

Ο Charlton Heston με την Jaguar E-Type του

Ένα από τα καλύτερα είναι το αριστούργημα Coldwater που σχεδιάστηκε για τον Charlton Heston το 1959 από τον αρχιτέκτονα William S. Beckett, και μέχρι πρόσφατα κατοικείτο από την οικογένεια Heston .

Rizzoli

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman