ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τo έργο του ΙΝΟ "τα μάτια της Μόνα Λίζας" του Ντα Βίντσι μαγνητίζουν τα μάτια των περαστικών στην οδό Πειραιώς... (εικόνες)

Tweet
Share
Tweet
Share

Η τοιχογραφία μήκους 90 μ., με πηγή έμπνευσης τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι και την υπογραφή του ΙΝΟ, στον εξωτερικό τοίχο του Παλιού Αμαξοστασίου επί της οδού Πειραιώς, όπου φιλοξενείται η έκθεση Leonardo Da Vinci – 500 Years of Genius, μαγνητίζει τα βλέμματα των περαστικών κ των επισκεπτών.

Ο Βιτρούβιος Άνθρωπος, τα μοναδικά μυστηριώδη μάτια της Μόνα Λίζα, ο Μυστικός Δείπνος, η αυτοπροσωπογραφία του Λεονάρντο, απεικονίζονται με την ιδιαίτερη γραφή του εικαστικού καλλιτέχνη ΙΝΟ ο οποίος υπογράφει πολλά εμβληματικά έργα στην πόλη της Αθήνας.

Χρησιμοποιώντας μια συγκεκριμένη χρωματική παλέτα σε όλα του τα έργα και η οποία αποτελείται από άσπρο, μαύρο, κλίμακα του γκρι και γαλάζιο, ο ΙΝΟ επιλέγει την τεχνική της αφαίρεσης, έτσι ώστε η θέασή τους να λειτουργεί ευκρινέστερα από απόσταση. Χρησιμοποιεί επίσης τα «κοψίματα», όπως τα ονομάζει, τις τομές δηλαδή στις σχεδιαστικές φόρμες.

Με την ολοκλήρωση της τοιχογραφίας -κατόπιν ανάθεσης από τη Λάβρυς, την εταιρεία που έχει αναλάβει τη διοργάνωση της έκθεσης για τον Ντα Βίντσι- η Αθήνα αποκτά ένα έργο σύγχρονης τέχνης, με έντονο συμβολισμό και θέμα τη μεγαλύτερη διάνοια όλων των εποχών.

Ο ΙΝΟ δημιουργώντας αυτή την τοιχογραφία, στην οποία για πρώτη φορά χρησιμοποιεί πληροφορίες, ιστορικές και άλλες, για ένα έργο παραστατικής ζωγραφικής,  συνδέει τη ζωή και το έργο του επιστήμονα, μηχανικού, εφευρέτη και καλλιτέχνη, με τη σύγχρονη καθημερινότητα της πρωτεύουσας. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman