ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα απίστευτα κατορθώματα του Boris Herrmann

Tweet
Share
Tweet
Share

Στον Boris Herrmann αρέσει να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Πολύ γρήγορα. Και μόνος του. Κάτοχος πολλών παγκόσμιων ρεκόρ, ο σούπερ σταρ της  ιστιοπλοΐας έκανε την τελευταία του περιπλάνηση στον κόσμο στο απίστευτο διάστημα των 47 ημερών.

Jean-Marie Liot

Ο πρώτος Γερμανός ιστιοπλόος που έχει κερδίσει μια παγκόσμια ρεγκάτα, ο 37χρονος έχει κατακτήσει  δεκάδες πρώτες και δεύτερες θέσεις στους πιο εξαντλητικούς αγώνες ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης στον κόσμο, όπως τον Artemis Transat, ένα γνωστό σκληρό αγώνα  ιστιοπλοΐας «μονού  χεριού» σε ολόκληρο τον Βόρειο Ατλαντικό.

Jean-Marie Liot

Ο Herrmann έχει ταξιδέψει με διάφορες κατηγορίες ελαφρών, ελαφρών αγωνιστικών σκαφών που μπορούν να ταξιδεύουν με ταχύτητες και είναι μια ιδιοφυΐα όσον αφορά στην χαλιναγώγηση του ανέμου με τη θέλησή του, αν και φυσικά κάποτε ο καιρός μετατρέπεται στο χειρότερο εχθρό του. Τώρα εξυμνείται  σε ένα όμορφο νέο βιβλίο από τον Γερμανό εκδότη Delius Klasing.

Delius Klasing

 

 

Το nonstop: Driven by the Sea, που διατίθεται τώρα στο Amazon, διαθέτει εκπληκτικές φωτογραφίες από τον Jean-Marie Liot, που απεικονίζουν τον Herrmann στο εγγενές του στοιχείο.

Andreas Lindlahr

Όπως σημειώνει η εισαγωγή του βιβλίου, είναι "πρακτικά αδύνατο να υπερεκτιμηθούν οι προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει ο μονοθέσιος ναυτικός" σε μακρινά ταξίδια, τα οποία μπορούν να διαρκέσουν έως 100 ημέρες ή περισσότερο, πρέπει να είναι ο "πλοίαρχος, ο μάγειρας και ο υπεύθυνος PR του πλοίου 24 ώρες την ημέρα.

Jean-Marie Liot

Αυτό απαιτεί "νοημοσύνη, διαίσθηση, σχολαστικότητα, ικανότητες πολλαπλών εργασιών, γυμναστήριο και σχεδόν υπερανθρώπινη αντοχή ενάντια στις αποτυχίες", όπως σημειώνει το βιβλίο, και είναι πολύ δελεαστικό να πετάξει κάποιος την πετσέτα. Ωστόσο, ο Herrmann, ο οποίος τώρα χρηματοδοτείται από το Πριγκιπάτο του Μονακό και ταξιδεύει κάτω από τη σημαία του αποκλειστικού Yacht Club de Monaco, σκοπεύει να συνεχίσει να θέτει τον εαυτό του σε κίνδυνο και να σπάει τα παγκόσμια ρεκόρ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman