ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Οι 6 πιο τραγικές ιστορίες αγάπης στην ιστορία

Tweet
Share
Tweet
Share

Στις 12 Οκτωβρίου 1978, η αστυνομία της Νέας Υόρκης απάντησε σε μια κλήση 911 από το ξενοδοχείο Chelsea. Οι επισκέπτες αναφέρουν ότι άκουσαν ουρλιαχτά από ένα δωμάτιο, μιας γυναίκας που δέχονταν επίθεση  από το φίλο της. Πριν βυθιστούμε στην τραγωδία που συγκλόνισε ολόκληρη την αγγλική σκηνή punk, ας επιστρέψουμε δυο χρόνια πίσω στη μοιραία πρώτη συνάντηση αυτού του ζευγαριού. Ενάντια στις προειδοποιήσεις φίλων, ο John Ritchie ερωτεύτηκε  τρελά την Nancy Spungen . Για πολλούς ανθρώπους κοντά σε αυτό το ζευγάρι, αυτή η εκκολαπτική σχέση τους δημιούργησε πρόβληματα.

Tragic Loves sid and nancy

Κανείς δεν ξέρει πραγματικά τι συνέβη εκείνη τη μοιραία βράδυ του Οκτωβρίου, αλλά οι φήμες διαδόθηκαν γρήγορα. Κάποιοι λένε ότι η Nancy μαχαιρώθηκε με το μαχαίρι του John, ενώ άλλοι συμπέραναν ότι την σκότωσε ενώ ήταν κάτω από  ένα τρομακτικό συναίσθημα οργής που του προκάλεσαν τα ναρκωτικά. Κατηγορήθηκε για δολοφονία δευτέρου βαθμού, αλλά απελευθερώθηκε με εγγύηση. Λίγους μήνες αργότερα, ο John, γνωστός ως Sid Vicious, πέθανε από υπερβολική δόση ηρωίνης. Παρά την συνύπαρξη και τα προβλήματα, αγαπούσαν ο ένας το άλλον όσο ήταν ικανοί. Ήταν δύο ψυχές που ήθελαν να είναι μαζί, αλλά η ύπουλη δύναμη των ναρκωτικών τους χώρισε.

Σε όλη την ιστορία, πολλοί άνδρες και γυναίκες έχουν συγκρουστεί μαζί και έχουν δημιουργήσει μεγάλες ερωτικές ιστορίες. Οι σχέσεις τους παραμένουν στη συλλογική συνείδηση ​​της ανθρωπότητας και αποτελούν προειδοποίηση για τους κινδύνους της ιδεοληπτικής αγάπης.

Η Κλεοπάτρα και ο Μάρκος Αντώνιος

Η αιγύπτια βασίλισσα Κλεοπάτρα συναντήθηκε με τον Μάρκο Αντώνιο κατά τη μετάβαση της στη Ρώμη. Παρά το γεγονός ότι ο Αντώνιος ήταν ήδη παντρεμένος, ξεκίνησε μια υπόθεση με την Κλεοπάτρα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα μια επιτυχημένη πολιτική συμμαχία. Η σχέση τους απεικονίζεται ως μια από τις πιο παθιασμένες ιστορίες όλων των εποχών. Όταν ο Μάρκος Αντώνιος χώρισε τη ρωμαία σύζυγό του, ο πολιτικός του αντίπαλος, ο Οκταβιανός, κήρυξε πόλεμο στην Κλεοπάτρα. Για να αποφευχθεί η σύλληψη, οι εραστές αποφάσισαν να αυτοκτονήσουν. Η τελική σκηνή του Σαίξπηρ Ρωμαίος και Ιουλιέτα βασίστηκε στους θανάτους αυτού του Ρωμαίου στρατηγού και της αιγύπτιας βασίλισσας.

Heloise και Abelard

Tragic Loves heloise and abelard

Η ιστορία λέει ότι ο Abelard ήταν είκοσι έτη μεγαλύτερος από την Heloise. Ηταν ερωτευμένος μαζί της. Όταν ο θείος της Heloise ανακάλυψε τη σχέση τους, εκείνη ήταν ήδη έγκυος. Αναγκάστηκαν να γίνει ο γάμος, αλλά ο Abelard έγινε μοναχός. Καταπονημένος από τη νέα του κατάσταση, ο Abelard ζήτησε από την Heloise να κάνει το ίδιο και με τη σειρά της έγινε μοναχή. Παρά τα πολλά εμπόδια που αντιμετώπισαν, δεν σταμάτησαν ποτέ να αγαπούν ο ένας τον άλλον. Έγραψαν ερωτικές επιστολές υπόσχονται αιώνια αγάπη και αφοσίωση.

Shah Jahan και Mumtaz Mahal

Tragic Loves taj mahal

Ο Shah Jahan ερωτεύτηκε τη Mumtaz Mahal το 1607 και την παντρεύτηκε το 1612. Το 1631, η Mumtaz Mahal γέννησε το 14ο παιδί του. Ωστόσο, λόγω κάποιων επιπλοκών, πέθανε. Ο Shah Jahan υποσχέθηκε να χτίσει το ωραιότερο μαυσωλείο για να τοποθετήσει τη σωρό της. Το μαυσωλείο είναι περισσότερο γνωστό ως το Ταζ Μαχάλ και χρειάστηκαν 22 χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Infante Peter και Inês de Castro

Tragic Loves ines and peter

Αυτή η ερωτική υπόθεση ξεκίνησε έναν εμφύλιο πόλεμο στην Πορτογαλία. Η Inês ήταν μια κυρία ακόλουθος της Κωνσταντίας της Καστίλλης και ο Infante Peter ήταν κληρονόμος του πορτογαλικού θρόνου. Έπεσε ερωτευμένος μαζί της, παρά το γεγονός ότι ήταν ήδη παντρεμένος με την Κωνσταντία. Μετά το θάνατο της συζύγου του, ο Πέτρος ζήτησε από τον πατέρα του να δεχτεί την Ίνς ως νέα σύζυγό του, αλλά ο βασιλιάς αρνήθηκε.

Ο βασιλιάς Αλφόνδος  IV διέταξε την εκτέλεση της Inês η οποία αποκεφαλίστηκε μπροστά στα παιδιά της. Ο Πέτρος δεν μπόρεσε να σταματήσει αυτή την τραγωδία και ορκίστηκε εκδίκηση. Βρήκε τους δολοφόνους και τους εκτέλεσε δημόσια. Φήμες λένε ότι όταν ο Peter ανέβηκε στο θρόνο, διεταξε να εκταφεί το σώμα της Inês. Το σώμα της τοποθετήθηκε στο θρόνο και ανάγκασε ολόκληρο το δικαστήριο να ορκιστεί υπακοή στη νέα βασίλισσα.

Η Βασίλισσα Βικτώρια και ο Πρίγκιπας Αλβέρτος

Tragic Loves victoria and albert

Η περίφημη αγγλίδα βασίλισσα ήταν βαθιά ερωτευμένη με τον σύζυγό της, τον Πρίγκιπα Αλβέρτο, και μετά το θάνατο του, φορούσε μαύρο μέχρι το θάνατό της, 40 χρόνια αργότερα. Όταν πέθανε το 1901, η σωρός της τοποθετήθηκε δίπλα του στο Βασιλικό Μαυσωλείο. Εκεί, τα ακόλουθα λόγια είναι χαραγμένα: "Αποχαιρετώ τον καλύτερο, εδώ τελικά θα μείνω μαζί σου, μαζί με το Χριστό θα αναστηθούμε και πάλι".

Andrew Jackson και Rachel Donelson

Tragic Loves jackson and donelson

Πριν από το γάμο της με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Andrew Jackson, το 1791, η Rachel Donelson είχε παντρευτεί με έναν άντρα που ονομαζόταν Lewis Robards. Τα χαρτιά διαζυγίου δεν υπογράφηκαν ποτέ, τα οποία στιγμάτισαν τη Ρέιτσελ στο βαθμό που θεωρήθηκε ως μια φριχτή και άσεμνη γυναίκα. Το δημόσιο σκάνδαλο έπληξε την υγεία της Ρέιτσελ. Η ταπείνωση την οδήγησε πρόωρα στο τάφο, και μερικοί λένε ότι ο Andrew Jackson ήταν τόσο παθιασμένος που αρνήθηκε να αφήσει το σώμα της, πιστεύοντας ότι θα επανέλθει στη ζωή ανά πάσα στιγμή.

Η αγάπη είναι χωρίς αμφιβολία μια περίπλοκη υπόθεση. Ακριβώς όπως είναι θαυμάσια, μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνη. Για καλύτερα ή για χειρότερα, η αγάπη κλέβει ένα κομμάτι από εμάς όταν φεύγει. Οι τραγικές αγάπες έχουν το χαρακτηριστικό να σχίζουν μεγαλύτερα κομμάτια της καρδιάς μας. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το αποτέλεσμα μιας σχέσης, αλλά δεν μπορούμε να φοβόμαστε να αγαπάμε.

Π.Τ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman