ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το πολύτιμο spirit που έκρυβε ένας τοίχος για 80 χρόνια

Tweet
Share
Tweet
Share

Η The Last Drop Distillers είναι ο Indiana Jones της βιομηχανίας οινοπνευματωδών ποτών, που κυνηγάει συνεχώς σπάνια και πολύτιμα ελιξίρια για τους συλλέκτες και τους γευσιγνώστες παγκοσμίως. Και το τελευταίο τους εύρημα είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά, το Κονιάκ Grande Champagne από το 1925 που κρυβόταν πίσω από ένα μυστικό τείχος στη Γαλλία για σχεδόν οκτώ δεκαετίες.

The Last Drop Distillers

Περιγράφεται ως "βαθιά πολύπλοκη και εξαιρετική eau-de-vie", μόνο 182 μπουκάλια του πολύτιμου πνεύματος θα προσφερθούν στα 4.750 δολάρια ανά τεμάχιο. Και επειδή ορισμένοι συλλέκτες σχεδιάζουν να το κρατήσουν κλειδωμένο ακόμα περισσότερο, έρχεται με ένα μπουκάλι δειγματοληψίας των 50ml και ένα βιβλίο γευσιγνωσίας για να απολαύσετε το χρυσό υγρό και να διατηρήσετε ακόμα το μπουκάλι άθικτο.

The Last Drop Distillers

«Τη στιγμή που δοκιμάσαμε για πρώτη φορά το Κονιάκ του 1925, γνωρίζαμε ότι είχαμε ένα θαυμαστό spirit μπροστά μας», λέει η Rebecca Jago, Joint Managing Director The Last Drop. "Είναι ένα εξαιρετικό κονιάκ από ένα και μοναδικό, πολύτιμο βάζο, για να ανταγωνιστεί κανείς από τα μεγάλα ονόματα". Το 1925 δημοσιεύτηκε το The Great Gatsby και απελευθερώθηκε η πρώτη έκδοση του The New Yorker, ενώ στη Γαλλία αυτή η μελλοντική σπανιότητα αποστάχθηκε σε ένα μικρό οικογενειακό κτήμα στην περίφημη περιοχή Grande Champagne του Cognac.

Το 1940 βγήκε βιαστικά από το κελάρι όπου γινόταν η γήρανση του και κρύφτηκε πίσω από έναν ψεύτικο τοίχο, ώστε να μην πέσει στα χέρια του γερμανικού στρατού που προέλαυνε. Ανακαλύφθηκε πρόσφατα όταν τα λαγωνικά του θεσπέσιου κονιάκ  συνέβη να συναντήσουν το αρχαίο κτήμα πέρυσι και τελικά διαπραγματεύτηκαν την αγορά του βαρελιού με την πολύχρωμη ιστορία.

"Αυτό είναι ένα, αν όχι το καλύτερο κονιάκ που έχω βιώσει ποτέ", δηλώνει ο κορυφαίος ειδικός Clive Carpenter, Διευθυντής του Cognac του Domaine Breuil de Segonzac Cognac. "Σπάνια υπάρχει σ ένα ενιαίο, ανυπέρβλητο eau-de-vie, -η τελειότητα. Μια τέλεια ισορροπία μεταξύ όλων των χαρακτηριστικών του, δίνοντάς του μια θαυμάσια κομψότητα και φρεσκάδα. Η μύτη και ο ουρανίσκος είναι εξίσου ισχυρά και πολύπλοκα και κανένα άλλο άρωμα ή γεύση δεν κυριαρχεί. Είναι τέλεια αρμονία στο κονιάκ ».

The Last Drop Distillers

Τα φρούτα - τα πολύ ώριμα εξωτικά φρούτα, όπως το μάνγκο, τα φρουτοσαλάτα, το μαγκοστάν και η παπάγια, επικαλύπτουν τις "ώριμες αλλά ισχυρές δρύες που δεν σταματούν", σύμφωνα με τον Carpenter. "Το σχεδόν εκρηκτικό rancio [η κορυφή της βελτίωσης στα αρώματα και τις γεύσεις] προσφέρει μεγάλη μακράν διάρκεια στον ουρανίσκο, αλλά αντισταθμίζεται όμορφα από την κομψή οξύτητα που φέρνει μια ελαφριά αίσθηση. Στο τέλος, εντοπίζουμε μια ασυνήθιστη υπόδειξη" café au lait ', με ένα άγγιγμα αγγλικής καραμέλας, δίπλα σε δρυς, φλούδα πορτοκαλιού, δαμάσκηνα και καρυκεύματα ».

Ο Ben Howkins, Διευθυντής του The Last Drop Distillers, αποκαλεί τις "υπέροχες αποχρώσεις του σε πορτοκαλί χρώματα, με μια αίσθηση της άνοιξης και των άμεσων αρωμάτων που εμπλέκονται στις αισθήσεις. Έρχεται στο μυαλό μου ένας ποταμός με πέστροφα που στροβιλίζει απαλά - μια ξαφνική πραγματική έκρηξη θαυμάσιων γεύσεων φωτίζει το στόμα. Τα λαμπερά βελούδινα πυροτεχνήματα συνεχίζουν να εξελίσσονται και να εξελίσσονται - το 1812, είναι τροφή για την καρδιά σας. Εκλεκτική κλήση αφύπνισης Αυτή η εμπειρία μιας ζωής, με τον ορισμό της σπανιότητας του αποθέματος, μπορεί να εκτιμηθεί μόνο από πολύ λίγα."

Συνοψίζοντας, είναι ένα πραγματικά εξαιρετικό κονιάκ που είναι απίθανο να δεις ποτέ ή να δοκιμάσει πάλι. Έτσι, αν έχετε κάτι για να γιορτάσετε, αυτό είναι ένας εξαιρετικά κομψός τρόπος για να το κάνετε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman