ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

«Σπύρος Φωκάς - Ένα πέρασμα...»

Tweet
Share
Tweet
Share

Την Πέμπτη 4 Απριλίου στις 18:00 οι εκδόσεις Όστρια παρουσιάζουν στον ΙΑΝΟ το βιβλίο του Δημήτρη Μπούκουρα, «Σπύρος Φωκάς - Ένα πέρασμα...», με θέμα τη βιογραφία του σπουδαίου ηθοποιού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Δημήτρης Μπούκουρας εξομολογεί τον παλιό καλό του φίλο Σπύρο Φωκά και μας ταξιδεύει στην περιπετειώδη ζωή του Έλληνα ηθοποιού με την μεγαλύτερη διεθνή καριέρα.

Ο Σπύρος Φωκάς στην βιογραφία του «ένα πέρασμα…», αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ζωής του και μας αφηγείται σπάνια περιστατικά με πολλούς διάσημους καλλιτέχνες του Hollywood. Ένα βιβλίο που μας ταξιδεύει στην λαμπερή εποχή του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου.

Κάποτε αυτή η βιογραφία θα συμπληρωθεί σε τρίτο πρόσωπο. Πέρασα μιαν όμορφη ζωή. Γνώρισα ενδιαφέροντες ανθρώπους, είδα πολλά μέρη, μπήκα σε σαλόνια που πολλοί ονειρεύονται και λίγοι μπαίνουν. Έκανα μια δουλειά που μου άρεσε και που θα μπορούσα να την κάνω και τσάμπα. Γιατί για μένα το σινεμά ήταν έρωτας και ψώνιο και δεν ήταν σαν την αγάπη της Τιτίκας που ποτέ δεν έμαθε ότι την αγαπώ. Το σινεμά το αγάπησα και του το έδειξα. Εκεί όμως είχα και ανταπόκριση. Με αγάπησε κι εκείνο. Μπορεί να μην ήμουν πάντα πρωταγωνιστής. Όμως, πιστέψτε με, ακόμα και σαν κομπάρσος αν υπηρετήσεις αυτήν την τέχνη, πάλι θα σε μαγέψει. Και όταν παίρνεις μέρος με οποιονδήποτε ρόλο σε μια ταινία, πάλι ΣΠΥΡΟΣ ΦΩΚΑΣ - Ένα πέρασμα... – 231 – αυτές οι φράσεις-κλισέ θα σε μαγέψουν: «Πάμε»...«Γυρίζουμε»...

«Ησυχία»... «Κατ»... «Πάμε πάλι»... Και ο ξερός κρότος της κλακέτας θα σε συνοδεύει σε όλες τις σκηνές της ζωής σου σαν να είναι κι αυτή σινεμά μέχρι να φτάσεις στους τίτλους του τέλους... Και αρκεί να γραφτεί το όνομά σου πάνω σε αυτούς τους τίτλους... Δεν παίζει κανέναν ρόλο η σειρά... Πρωταγωνιστής; δεύτερος; τρίτος; ένα πέρασμα; Όχι... Πιστέψτε με... Δεν παίζει κανέναν ρόλο... Φτάνει που έκανες ένα πέρασμα...

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Δημήτρης Μπούκουρας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1942. Τέλειωσε το Γυμνάσιο  Παλ. Φαλήρου και ακολούθως φοίτησε στην Δημοσιογραφική Σχολή του Σπύρου Μελά. Εργάστηκε  στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» από το 1964 μέχρι το 1967, όταν η Χούντα σταμάτησε άδοξα την δημοσιογραφική του καριέρα, αφού οι εφημερίδες έπεσαν σε χειμερία νάρκη. Ύστερα από πολλές επαγγελματικές περιπέτειες ασχολήθηκε με το εμπόριο. Έχει γράψει ποιήματα, διηγήματα, παιδικές ιστορίες, ταξιδιωτικές εντυπώσεις, μελέτες. Έργα του έχουν κατά καιρούς βραβευτεί από διάφορους πολιτιστικούς συλλόγους.  Σήμερα πλέον είναι μέλος στην Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών. Έχουν εκδοθεί δύο βιβλία του. Το βιογραφικό «Διάττοντες» (2016) και η συλλογή διηγημάτων «Σκόρπια και Άταχτα» (2017) από τις Μικρές εκδόσεις. Έργα του έχουν συμπεριληφθεί στο συλλογικό βιβλίο «Χάρτινο καραβάκι» του Δήμου Αλίμου. Η παρούσα βιογραφία του φίλου του Σπύρου Φωκά, που εκδίδεται από τις εκδόσεις Όστρια, είναι το τρίτο του βιβλίο.

 

Link Βιβλίου:

            https://www.ianos.gr/spiros-fokas-ena-perasma-0453627.html

 

Link Εκδήλωσης:

            https://www.ianos.gr/events/dimitris-mpoukouras-spiros-fokas-ena-perasma-ekd.html

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman