ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Czech Innovation Expo στο Athens Science Festival

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Το Τσεχικό Κέντρο Πολιτισμού στην Αθήνα, που δημιουργήθηκε πρόσφατα και έχει ως στόχο να ενισχύσει  την παρουσία της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, θα συμμετέχει στο φετινό Athens Science Festival στην Τεχνόπολη με μία εντυπωσιακή έκθεση:

Το Czech Innovation Expo, ή αλλιώς Invisible exhibition ( Αόρατη Έκθεση) είναι μια διαδραστική έκθεση που θα παρουσιαστεί στην Αθήνα στα πλαίσια του Athens Science Festival από τις 3 έως τις 7 Απριλίου 2019.  Χρησιμοποιεί τελευταίες τεχνολογίες για να αναδείξει την Τσεχική Δημοκρατία ως ένα ανεξάρτητο έθνος στο κέντρο της Ευρώπης, που συνέβαλε και συμβάλλει στην παγκόσμια επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο.

chec2

Όχι μόνο το περιεχόμενο, αλλά και ο σχεδιασμός της έκθεσης είναι καινοτόμα. Αποτελείται από αφηρημένα μαύρα σύμβολα σε λευκό φόντο τοίχου και σε κιβώτια εξαγωγής που θυμίζουν "ιερογλυφικά". Με εφαρμογές στα smartphones ή tablets οι εικόνες μπροστά στα μάτια του επισκέπτη κινούνται και ο ίδιος γίνεται μέρος του συναρπαστικού επιστημονικού κόσμου.

Η έκθεση αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητες της επαυξημένης πραγματικότητας (AR), και ο σταθμός VR αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του. Με τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και να συναντήσει μερικές από τις εξέχουσες προσωπικότητες της τσεχικής επιστήμης, τους εφευρέτες ή τους βιομήχανούς της.

chec3

Θα ενημερωθεί για την προσφορά των Τσέχων επιστήμονων στον κόσμο και θα εκπλαγεί όταν διαπιστώσει ότι πολλές από τις εφευρέσεις χρησιμοποιεί ο ίδιος καθημερινά, όπως τους φακούς επαφής του Τσέχου εφευρέτη Otto Wichterle κ.ά. Θα του παρουσιαστούν επίσης παγκοσμίου φήμης εταιρείες που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου, όπως Skoda, Jawa, Tatra, Koh-i-noor ή Bata, καθώς και σύγχρονες μάρκες και νέες τσέχικες εταιρείες, η επιτυχία των οποίων βασίζεται στην καινοτομία και στη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών όπως Awast, Kiwi και άλλα.

chec4

Η έκθεση έχει ήδη ταξιδέψει σε διάφορες χώρες του κόσμου, στην Ισπανία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, την Κίνα, την Ουγγαρία και άλλες, όπου παρουσίασε με υπερηφάνεια μεγάλο αριθμό επιστημόνων που έχουν επηρεάσει εκατομμύρια ζωές σε όλο τον κόσμο και στην Αθήνα παρουσιάζεται με την υποστήριξη της πρεσβείας της Τσεχικής Δημοκρατίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.