ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το WinCancer διάβασε τον "Μικρό Πρίγκιπα" σε καρκινοπαθείς για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Tweet
Share
Tweet
Share

«Οι άνθρωποι δεν χρειάζονται πάντα συμβουλές· μερικές φορές το μόνο που χρειάζονται είναι ένα χέρι για να κρατηθούν, ένα αυτί να τους ακούσει και μια καρδιά που μπορεί να τους καταλάβει», γράφει κάπου στο αριστούργημα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ "ο Μικρός Πρίγκιπας".

Στις 23 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου, η ομάδα του WinCancer, πιστή στο δόγμα πως η ανθρώπινη ψυχή χρειάζεται την ουσία των παραμυθιών να ρέει μέσα στις φλέβες της, όπως ακριβώς το σώμα χρειάζεται τις θρεπτικές ουσίες να κυκλοφορούν σε αυτό, προχώρησε σε μια ακόμη δράση στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς “Άγιοι Ανάργυροι”.

Σε συνεργασία με την ΜΚΟ ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ, η οποία δρα συστηματικά στους χώρους του νοσοκομείου, διάβασε στους μαχητές της ζωής, σε εκείνους, οι οποίοι ανεβαίνουν καθημερινά τον Γολγοθά τους, το γνωστό παραμύθι, που στην εποχή μας ταιριάζει περισσότερο για μεγάλους παρά για λιλιπούτειους αναγνώστες.

Τα μηνύματα που πηγάζουν από τους φαινομενικά απλούς διαλόγους του ξανθομάλλη πιτσιρικά με τα ζώα, θα έπρεπε να τα κρατούμε όλοι σαν φυλαχτό μέσα μας.

Ένα καλό παραμύθι μπορεί να παρέχει μια ηθική πυξίδα...

«Μικρός Πρίγκιπας: Πού είναι όλοι οι άνθρωποι; Είναι λίγο μοναχικά στην έρημο…

Το φίδι: Είναι μοναχικά, ακόμα και όταν βρίσκεσαι ανάμεσα σε ανθρώπους»

Ποτέ μόνος κανείς... αλλά κυρίως εκείνοι που πονάνε ....Αυτό είναι και το σύνθημα του WinCancer.

O γνωστός ηθοποιός Jerome Kaluta και η εθελόντρια μας Μάγδα Κομότογλου στην βραχεία νοσηλεία προετοίμασαν μια διαφορετική αφήγηση για τους ασθενείς που περίμεναν να κάνουν την χημειοθεραπεία τους.

Σε συνεργασία με το Pamemmazi-Πάμεμμαζί, επιλέχτηκαν και δωμάτια νοσηλείας, τα οποία υποδέχτηκαν τους εθελοντές μας και διαβάστηκε και εκεί ο Μικρός Πρίγκιπας.

Προσπαθήσαμε να προσφέρουμε λίγες στιγμές γαλήνης στους καρκινοπαθείς. Γιατί τα παραμύθια είναι η κιβωτός της μνήμης και παράλληλα ένας μοναδικός τρόπος επικοινωνίας.

Αρωγός στην προσπάθεια οι Εκδόσεις Διόπτρα - Dioptra Publications, οι οποίες προσέφεραν τα βιβλία στην νέα εκδοσή τους.

Το WinCancer ξεκίνησε από τον Δημήτρη Σιάχο ως βιωματικό διαδικτυακό ημερολόγιο, που βασικό στόχο είχε να δώσει αισιοδοξία, να ενημερώσει και να γίνει βήμα έκφρασης για τους καρκινοπαθείς.

Διαβάστε εδώ για την ομάδα http://wincancer.gr/

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman