ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πιάνει δουλειά η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του χρέους

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Από τις αρχές Απριλίου πιάνει δουλειά η Επιτροπή για τον Λογιστικό Έλεγχο του χρέους τη σύσταση της οποίας ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από κοινού με την ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα και τον Βέλγο ειδικό Ερίκ Τουσόν, ο οποίος θα τεθεί επικεφαλής του τεχνικού κλιμακίου για το χρέος.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η πρωτοβουλία κέντρισε το ενδιαφέρον πολλών ξένων μέσων ενημέρωσης, τα οποία από νωρίς το πρωί είχαν ακροβολιστεί στους διαδρόμους γύρω από την αίθουσα του πρώτου ορόφου του Κοινοβουλίου.

Υποδεχόμενη τους Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους, η κ. Κωνσταντοπούλου επισήμανε εισαγωγικά ότι η απλουστευτική η αφήγηση ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες χρωστούν και πρέπει να πληρώσουν παραγνωρίζει βασικές αρχές του Διεθνούς Δικαίου. Εξήγησε δε, ότι η σύσταση της Επιτροπής-προγραμματική δέσμευση του κόμματός της- αποτελεί ελάχιστο χρέος προς την Ελληνική κοινωνία και την Ευρωπαϊκή Κοινότητα για Δικαιοσύνη και Αλήθεια.

Αναφερθείσα ειδικότερα στο ρόλο της Επιτροπής, η οποία όπως υπογράμμισε θα έχει «εξωστρεφή χαρακτήρα», η Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι θα πρέπει να διερευνηθεί ποιο ακριβώς τμήμα των δανείων που συνομολόγησε η Ελλάδα, διασπαθίστηκε σε καταθέσεις μίζας, διαφθοράς και διαπλοκής, ώστε με τον τρόπο αυτόν να αποκαλυφθεί ποιο τμήμα του χρέους είναι νόμιμο και ποιο επαχθές και επονείδιστο, δηλαδή παράνομο και μη οφειλόμενο.

Στόχος των εργασιών της Επιτροπής, είναι οι εργασίες της να είναι ταχύρρυθμες, ώστε τον προσεχή Ιούνιο, τα πρώτα συμπεράσματα που θα προκύψουν να παρουσιαστούν αναλυτικά σε Διεθνές Συνέδριο για το ελληνικό χρέος.

Ιδιαίτερη αίσθηση πάντως, προκάλεσε η αναφορά του κ. Τουσέν, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή σε συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνων, θα εξετάσει και την περίοδο πριν το 2010 και θα ξεψαχνίσει όπως πρόσθεσε συμβάσεις εξοπλισμών, έργων των Ολυμπιακών Αγώνων, της Siemens καθώς και έργων στον τομέα των Μεταφορών.

Γ. Χ.

Πηγή: www.reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.