ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το Μουσείο Κοτσανά στηρίζει την μαθητική καινοτομία!

Tweet
Share
Tweet
Share

Το Μουσείο Κοτσανά ενθαρρύνει και επιβραβεύει τη δημιουργική σκέψη και την μαθητική καινοτομία και δίνει βήμα σε ομάδες μαθητών που έχουν ξεχωρίσει και βραβευθεί σε τομείς όπως η Ρομποτική και τα Μαθηματικά να παρουσιάσουν αλλά και να μοιραστούν με το κοινό τις εμπειρίες
και το όραμά τους.

Στο πλαίσιο ενός καινοτόμου πολιτιστικού προγράμματος, η πολυβραβευμένη μαθηματικός και εκπαιδευτικός του 1ου Γυμνασίου Σκάλας Ωρωπού κα Γεωργία Μαραγκού, θα παρουσιάσει με μαθητές του σχολείου της, στο Μουσείο Κοτσανά, την 7η ΕΚΘΕΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ.

Το πολιτιστικό πρόγραμμα που εμπνεύστηκε και υλοποίησε η κα Μαραγκού συνδυάζει τα Μαθηματικά με τις Τέχνες. Με την εφαρμογή εναλλακτικών και καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας, μαθητές και μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Σκάλας Ωρωπού, δημιούργησαν ένα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ που περιλαμβάνει εκθέματα που θα παρουσιάσουν στο κοινό του Μουσείου Κοτσανά με την βοήθεια των νέων τεχνολογιών.

Στόχος της παρουσίασης είναι να αναζητηθεί και να αναδειχθεί η επιρροή που ασκούσαν διαχρονικά οι Επιστήμες, τα Γράμματα και οι Τέχνες στην διδασκαλία των Μαθηματικών.

Μην χάσετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε την ομορφιά των Μαθηματικών μέσα από την εναλλακτική διδακτική μεθοδολογία που μας προτείνει η
κα Γεωργία Μαραγκού. Γνωρίστε και εσείς γιατί η οπτικοποίηση της Μαθηματικής θεωρίας μέσω των κατασκευών της, ενέπνευσαν τους μαθητές να φτιάξουν τα δικά τους υπέροχα έργα!

  • Η κα Μαραγκού βραβεύτηκε πρόσφατα από τη διοργάνωση
    «The Bridges Math Art Exhibition» στη Στοκχόλμη για το έργο της «Συλλέγοντας καρπούς από το δέντρο του Πυθαγόρα».

Ημερομηνία διεξαγωγής εκδήλωσης: Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Ώρα: 11.30 π.μ

Διάρκεια:  150’

  • Συνομιλώντας με την ομάδα Robotbirds στο Μουσείο Κοτσανά!

Μια μικρή ομάδα ρομποτικής με μεγάλα όνειρα!

 

(Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες)

 

Είναι ο Αιγέας, ο Κωνσταντής, ο Γιώργος, ο Ιάσονας, ο Χάρης, ο Ηλίας, η Εμμανουέλα, ο Νίκος & ο Γιάννης. Είναι τα οι Robotbirds!

Η ομάδα των νεαρών μαθητών που έφθασαν ως τη NASA θα παρουσιάσουν στο Μουσείο Κοτσανά, σε μια ανοιχτή για το κοινό εκδήλωση, το  project που έχουν σχεδιάσει, με τίτλο «Πλανήτες & Δορυφόροι», για την επερχόμενη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό ρομποτικής του First Lego League 2019.

Στόχος τους είναι να έρθουν σε επαφή με παιδιά και ομάδες που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα με εκείνους, να μοιραστούν τις ιδέες τους, τη δράση τους, την αγάπη τους και την τρέλα τους για τις επιστήμες…και γιατί όχι να δοκιμάσουν το πρώτο τους εγχείρημα στη ρομποτική!

 

Μοιράζονται μαζί μας τις χαρούμενες και τις δύσκολες στιγμές της διαδρομής τους, μας δείχνουν πόσα μπορούμε να καταφέρουμε όταν γίνουμε ομάδα και μας παρουσιάζουν το όραμά τους  και τα νέα τους σχέδια.

 

Ημερομηνία διεξαγωγής εκδήλωσης: Κυριακή 26 Μαΐου 2019

Ώρα: 12:00

Διάρκεια:  90’

Γενικές πληροφορίες

  • Είσοδος ελεύθερη
  • Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο «Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας», Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι, 10671, Αθήνα.
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 211 411 0044.

 

«Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας»

Πινδάρου 6 & Ακαδημίας,

Κολωνάκι, 10671

T.: 211 411 0044, 6907292002

Ε: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

kotsanas.com

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman