ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Θερινή Ακαδημία Μουσικής του Hellenic American University

Tweet
Share
Tweet
Share

Η Θερινή Ακαδημία Μουσικής του Hellenic American University προσφέρει σε νέους μουσικούς -μαθητές και φοιτητές που παίζουν κάποιο μουσικό όργανο- τη σπάνια εμπειρία από τη συμμετοχή σε ένα ορχηστρικό σύνολο ή / και ένα μουσικό σύνολο μουσικής δωματίου. Σε μια περίοδο τριών εβδομάδων, οι σπουδαστές συνεργάζονται με διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες για να προετοιμάσουν και να εκτελέσουν μουσικά έργα μέσα από ένα ρεπερτόριο που εκτείνεται από την Μπαρόκ εποχή έως την μουσική του 21ου αιώνα.

Στη Θερινή Ακαδημία Μουσικής, οι συμμετέχοντες γνωρίζουν από πρώτο χέρι τη ζωή ενός επαγγελματία μουσικού και έχουν την ευκαιρία να εκτελέσουν γνωστά έργα του ρεπερτορίου στην τελική συναυλία του προγράμματος. Προϋπόθεση είναι να έχουν το δικό τους μουσικό όργανο και σχετική εμπειρία εκτέλεσης.

Προσφερόμενα μαθήματα:

·         Συμφωνική Ορχήστρα Νέων: Οι σπουδαστές μέσω της εξάσκησης μαθαίνουν και εκτελούν έργα ορχηστρικής μουσικής. Εξασκούνται στην ορθή μουσική φρασεολογία, στο κούρδισμα, στην άρθρωση, στο ρυθμό, σε τεχνικές ανάγνωσης παρτιτούρας και στη λήψη συλλογικών αποφάσεων.

·         Μουσική δωματίου για Νέους: Οι σπουδαστές μυούνται στη βιβλιογραφία μουσικής δωματίου και ενισχύουν τόσο τις μουσικές τους δεξιότητες όσο και το ομαδικό πνεύμα εργασίας. Προετοιμάζοντας ένα κομμάτι μουσικής δωματίου για να το εκτελέσουν σε συναυλία ανοικτή στο κοινό με το πέρας του μαθήματος, εξοικειώνονται με την έννοια της καθημερινής προετοιμασίας ενός επαγγελματία μουσικού.

Στην Θερινή Ακαδημία Μουσικής διδάσκουν οι:

                           
Νίνα Πατρικίδου –  Υπεύθυνη για το πρόγραμμα της ορχήστρας, είναι  βιολονίστα και καθηγήτρια βιολιού. Γεννήθηκε στην πρώην ΕΣΣΔ, όπου και ολοκλήρωσε τις μουσικές της σπουδές στο Ωδείο Τσαϊκόφσκι της Μόσχας, αποφοιτώντας µε δίπλωμα σολίστ το 1977 από την τάξη του Boris Vladimirovitch Belenki στην έδρα του David Oistrakh. Η Νίνα Πατρικίδου είναι εμψυχώτρια και ιδρυτικό µέλος διαφόρων συγκροτημάτων μουσικής δωματίου, καλλιτεχνική διευθύντρια της μικρής Συµφωνικής Ορχήστρας Emelia, και διευθύντρια - μαέστρος της Παιδικής-Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας του Γ’ προγράμματος της ΕΡΤ.


Ευγενία Βοτανοπούλου– Υπεύθυνη για το πρόγραμμα μουσικής δωματίου, σπούδασε πιάνο με την Λ. Μπογιατζίεβα, την Αλ. Παπαστεφάνου και την Λ. Στογιάνοβα. Έχει δώσει συναυλίες στις σημαντικότερες αίθουσες της Ελλάδας, όπως επίσης και του εξωτερικού (Σερβία, Γερμανία, Αυστρία κ.λπ.). Έχει ηχογραφήσει  έργα για σόλο πιάνο  του Βασίλη Αθανασιάδη ενώ το  2016 είχε την τιμή να ερμηνεύσει στο πιάνο του Μότσαρτ στο Μουσείο Μότσαρτ στο Σάλτσμπουργκ. Είναι καθηγήτρια πιάνου και μουσικής.

Τα μαθήματα διεξάγονται στην Αθήνα μέσω του Hellenic American College.

Η Θερινή Ακαδημία Μουσικής διοργανώνεται με την υποστήριξη της Παιδικής-Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας «Νίνα Πατρικίδου» υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και σε συνεργασία με το Σχολείο American Community Schools.

 

Πληροφορίες - Εγγραφές
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το link ή επικοινωνήστε με το Admissions Office στο:

Hellenic American College 
Μασσαλίας 22, Αθήνα
+30 210 368 0950 
Email: 
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman