ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η τελετή βράβευσης των μαθητών/τριών που διακρίθηκαν στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ιστορίας

Tweet
Share
Tweet
Share

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε, στη Σχολή Μωραΐτη, η τελετή βράβευσης των μαθητών/τριών που διακρίθηκαν στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ιστορίας. Ο διαγωνισμός, που συνδιοργανώθηκε από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και τη Σχολή Μωραΐτη, έλαβε χώρα το Σάββατο 13 Απριλίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», με μεγάλη συμμετοχή μαθητών.

Η κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού παρευρέθηκε στην εκδήλωση για να απονείμει βραβεία στους νικητές και δήλωσε: «Στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούμε να φέρουμε κοντά το νεανικό κοινό με την ιστορία και τον πολιτισμό. Συνεχίζοντας τις δράσεις για την επίτευξη αυτού του σκοπού, φέτος για πρώτη φορά διοργανώσαμε, μαζί με τη Σχολή Μωραΐτη, τον πανελλήνιο διαγωνισμό ιστορίας.  Στη χώρα μας ο πολιτισμός και η ιστορία θα έπρεπε να αποτελούν κινητήρια δύναμη της κοινωνίας και της οικονομίας μας, για αυτό η καθιέρωση ενός τέτοιου διαγωνισμού ήταν όχι μόνο χρήσιμη αλλά και αναγκαία. Σήμερα λοιπόν βρισκόμαστε εδώ για να βραβεύσουμε τους καλύτερους, με την ευχή, ο διαγωνισμός αυτός να αναδειχθεί σε έναν ετήσιο θεσμό με τη συμμετοχή όλο και περισσότερων νέων!»

Sophia Kounenaki Efraimoglou

Ο μαθητικός διαγωνισμός Ιστορίας αποτελεί μια πρωτότυπη και καινοτόμα για τα εκπαιδευτικά δεδομένα συμμετοχική διαδικασία στο πλαίσιο της ενθάρρυνσης του νεανικού κοινού στον ευρύτερο διάλογο της Ιστορίας με τις διακρατικές σχέσεις, τις κοινωνικές αλλαγές, τις εξελίξεις στις επιστήμες, τις τέχνες και γενικότερα τις ιδέες της ανθρωπότητας, ώστε να αναδεικνύεται η αξία της ιστορικής σκέψης και κοινωνικής συνείδησης.  Στο διαγωνισμό συμμετείχαν πάνω από τετρακόσιες/οι μαθήτριες/τες Β’ και Γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου, από όλη την Ελλάδα, που διαγωνίστηκαν σε θέματα ευρωπαϊκής και παγκόσμιας Ιστορίας του 20ου αιώνα.

teleti aponomis 1

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman