ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πώς να κάνετε ένα απλό σνακ, χορταστικό γεύμα!

Tweet
Share
Tweet
Share

Μια σκέψη που συχνά απασχολεί όσους ξεκινούν δίαιτα απώλειας βάρους είναι πως η πείνα που θα αισθάνονται κατά τη διάρκεια του προγράμματος, θα τους δυσκολέψει σημαντικά στο να το ακολουθήσουν πιστά.

Πράγματι, το αίσθημα πείνας αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την επιτυχία μια δίαιτας, καθώς μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το βαθμό προσκόλλησης σε αυτή. Έτσι, είναι σημαντικό τα γεύματα, αλλά και τα ενδιάμεσα σνακ μιας δίαιτας να είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο, που να προκαλούν υψηλό αίσθημα κορεσμού, «κρατώντας» μας για αρκετή ώρα.

Στην προσπάθεια αυτή, βασικό ρόλο παίζει η σύσταση του γεύματος ή σνακ, η οποία μπορεί να διαφοροποιήσει το πόσο χορτάτοι θα νιώσουμε μετά την κατανάλωσή του. Ειδικότερα, η προσθήκη μιας πηγής πρωτεΐνης στα γεύματα λειτουργεί βοηθητικά, καθώς η πρωτεΐνη έχει την ικανότητα να αυξάνει τον κορεσμό και να καθυστερεί την επανεμφάνιση της πείνας μετά το γεύμα.

Συνεπώς, φροντίστε τα γεύματα και ενδιάμεσα σνακ σαν να περιλαμβάνουν μια πηγή πρωτεΐνης, κατά προτίμηση χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, ώστε να μην οδηγηθείτε σε αυξημένη πρόσληψη θερμίδων. Γάλα, γιαούρτι, τυρί χαμηλών λιπαρών και αβγό, μπορούν να αποτελέσουν συστατικά του πρωινού και των ενδιάμεσων σνακ, ενώ τα κυρίως γεύματα μπορούν να περιέχουν άπαχα κρέατα, πουλερικά, ψάρι ή όσπρια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman